Мандић: Да поправимо напад; Јакшић: Ми смо фаворити

БЕОГРАД: Српски ватерполо репрезентативци Душан Мандић и Никола Јакшић оценили су данас да је боља игра у нападу, него што је то било на ЕП у Будимпешти, рецепт да се победи Шпанија у четвртфиналу Светске лиге.
dusan mandic, oks

"У последње време нам не леже Шпанци, добили су нас три-четири пута заредом. Биће незгодна утакмица, битна, четвртфинале Светске лиге, ми играмо на домаћем терену. Небитно је у ком саставу, желимо да наметнемо наш ритам, нашу игру и да покушамо да добијемо", рекао је Мандић новинарима на базену "Милан Гале МУшкатировић".

Према његовим речима, рецепт за успех је бољи напад, него у Будимпешти.

"Нама је у тој утакмици одбрана била на нивоу, у нападу смо се мучили, био је одличан и шпански голман, покушаћемо овог пута да неке боље шутеве упутимо ка голу и будемо сконцентрисаснији у самој завршници".

Његов саиграч Јакшић истиче да без обзира на неколико последњих победа Шпанија никако не може да буде фаворит у Београду.

"Не, то је наша улога, увек смо је имали и мислим да је користимо добро. Надам се да ћемо поправити игру са ЕП, да ћемо одиграти на нашем нивоу и да ћемо победити. Борићемо се до краја, даћемо 110 посто и надамо се најбољем", рекао је Јакшић и сложио се са Мандићем када је у питању игра у нападу, јер, како је навео, не памти да се некад десило да Србија на једној важној утакмици постигне само шест голова.

Утакмица између ватерполиста Србије и Шпаније игра се сутра од 18 сати на базену "Милан Гале Мушкатировић".

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести