Међународни ватерполо турнир у Бечеју: Добре игре и без публике

Легендарни базен крај Тисе угостио је овог викенда четири селекције 2001. годишта. Белорусији, Грузији и Пољској је ово радни део пред квалификационе турнире за Европско првенство, а четврту селекцију чине Бечејци појачани с четворицом играча.
vater
Фото: В. Јанков

Првобитно је било планирано да учешће узму још селекције Чешке и Швајцарске, али су они, због актуелне ситуације око коронавируса, одустали.

После прва три кола у систему свако са сваким, тродневни турнир се завршава данас пре подне утакмицама за коначан пласман. Одлука ко ће с ким играти у доигравању пала је у трећем колу. Прво су Бечејци изненадили Белорусију (11:10), а онда су Пољска и до тада непоражена Грузија играле нерешено 8:8, али је приликом извођења петераца селекција коју води наш искусни стручњак Александар Крстоношић победила са 4:3 и, да су изгубили били би последњи, у доигравање крећу са позиције број један.

Ваља приметити да се игра солидан ватерполо, да сви актери пружају максималан учинак у води, па је права штета што све то не могу да прате љубитељи ватерпола.

РЕЗУЛТАТИ – Прво коло: Пољска – Бечеј 10:8, Белорусија – Грузија 12:13. Друго коло: Белорусија – Пољска 14:8, Бечеј – Грузија 9:12. Треће коло: Белорусија – Бечеј 10:11, Грузија – Пољска 11:12 (8:8).

В. Јанков

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести