ПЛЕЈ-ОФ ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ Звезда чека Вошу или Валис

Познати су парови финала плеј – офа Првенства Србије за ватерполисте. Биће то реприза прошлогодишњег финала, а ривали су Нови Београд и Раднички.
3
Фото: ВК Војводина

Новобеограђани су у два дуела били успешнији од Шапца (12:6,11:9), а Крагујевчани од Партизана (11:10, 16:10). Титулу брани Раднички. Серија почиње 18. маја утакмицом у Београду. Реванш је 21. маја у Крагујевцу а евентуална мајсторица 25. маја у Београду.

Зато се за пласман од 5. до 8. места води занимљива борба. Црвена звезда је лако у два сустета надиграла Пролетер (14:6, 17:9) и највећи је фаворит за освајање пете позиције у шампионату. Зато ће победника у другом дуелу између Војводине и Валиса одлучити „мајсторица“. Наиме, у првом сусрету у Новом Саду успешнија је била Војводина (13:12), а онда се Валис у Лајковцу реванширао (13:10), тако да ће се трећа утакмица играти у суботу у Новом Саду.

- Очекивали смо тешку утакмицу, поготово на њиховом терену и то се и десило. Био је то наш четрврти међусобни дуел ове сезоне и сваки је био веома неизвестан и занимљив. Тако је било и овога пута. У трећој четвртини смо преузели вођство и имали смо прилику да се одвојимо на два разлике, али нисмо имали среће. Погодили смо блок, они су успели након тога да постигну гол, преокрену, ми смо опет морали да јуримо резултат и нажалост нисмо успели. Иако смо већ наступили десетковани имали смо пех да нам се повреди и Брешћански, тако да смо кључни део меча играли без њега. Но, то не умањује њихову победу, напротив. Идемо даље, спремамо се за мајсторицу и потрудићемо се да пред својом публиком изборимо победу – казао је тренер Војводине Мирослав Бајин.

Победник иде на мегдан Звезди за пето место, а поражени ће играти са Пролетером за седму позицију.

- Ко год буде играо са Црвеном звездом биће у подређеном положају, јер су они апсолутни фаворити. Потрудићемо се да се боримо са њима за ту пету позицију у сваком случају, али ако не успемо следи нам борба са Пролетером за седмо место – истакао је Бајин.

Г. Маленовић

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести