Реванш финала Првенства Србије за ватерполисткиње: Титула остала у Новом Саду

Ватерполисткиње Војводине успеле су да и у реваншу савладају екипу Црвене звезде у њеном базену с 12:11 и тако, уз победу из прве утакмице (14:10), одбране титулу првакиња Србије.
1
Фото: Ф. Бакић

Заправо, изабранице Слађане Дрезгић одбраниле су дуплу круну, пошто су крајем прошле године освојиле и пехар националног купа.

Било је ово најтежа и најнеизвеснија утакмица које су ове године одиграле Војводина и Црвена звезда. Нису Новосађанке најбоље ушле у дуел, па је борбена Звезда то искористила и већи део сусрета била у егалу. Гошће су, ипак, успеле први део дуела да добију с 4:3, али је онда у другој деоници дошло до преокрета, највише захваљујући головима Кубанке Диаз. Није се предавао ни новосадски тим, па се на велики одмор отишло уз резултат 7:7. 

У трећој деоници коначно је Војводина успела да се одлепи на два гола разлике, погоцима Рускиња Амилилајеве и Хамзајеве. Међутим, у последњој деоници Звезда је успела да дође до новог изједначења и то из петерца, непуна два минута пре краја. У правој драми, Дамњановићева, која је повређена већ три недеље, успела је да смогне снаге и шутне за победу Воше. На крају уз сам звук сирене, капитенка Новосађанки Травар успела је да одбрани шут Диазове, тако да је могло да почне славље Новосађанки.

- Нисам тренирала, ни играла током последње три недеље и ово је била заправо моја прва утакмица после тога. Гол посвећујем својим саиграчицама које су ми, ето, дале прилику да шутнем - рекла је Дамњановићева по завршетку утакмице.

Тренер Војводине Слађана Дрезгић честитала је својим девојкама на одбрањеном трофеју.

- Хвала девојкама, оне су ми друга породица. Нисам била баш задовољна свим аспектима игре, била је ово најтежа и најнеизвеснија утакмица од свих које смо ове сезоне одиграле с Црвеном звезде. Оствариле смо зацртане циљеве и освојили дуплу круну.

Г. Маленовић

БЕОГРАД: Базен “25. мај - Милан Гале Мушкатировић”, гледалаца: 100, судије: Миловић и Анђелић. Играч више: Црвена звезда 6 (3), Војводина 8 (3). Петерци: Црвена звезда 2 (1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лазић, Пејичић, Лукић, Теодоровић, Лујић 1, Мамоглу 2, Тодоровски, Шарац, Диаз 3, Илић 2, Гашић 3, Зелић, Димитријевић.

ВОЈВОДИНА: Травар, Швец, Авдић 5, Бањац, Пантовић, Павлин, Попов, Амлиајева 4, Дамњановић 1, Камзајева 2, Моћан, Космо.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести