СЕЛЕКТОР ХРВАТСКЕ ИВИЦА ТУЦАК: Предивна, витешка утакмица против Србије, као и увек

Ивица Туцак, селектор ватерполиста Хрватске, сумирао је утиске након нове победе његове репрезентације над Србијом на Светском првенству у Дохи.
1
Фото: Youtube Printscreen

Туцак је био изузетно задовољан наступом свог тима који се пласирао у полуфинале, али није пропустио прилику ни да похвали наше ватерполисте.

"Затворили смо све оно што је требало код Србије. Марко (Бијач) је био одличан на нашем голу, играчи су помагали један другоме. Наша решења с играчем више су била одлична. Оно што сам говорио, али нисам реаговао последњих дана када сам слушао и читао како наши играчи наводно немају одлучности и тако даље... Е, ни говора! Имају они и те како храбрости и одлучности, али оно што ја желим да нам игра има главу и реп, да одиграмо акцију. То смо радили, то смо имали. Србији честитам на фер и коректној борби, витешки одиграној утакмици. Мислим да је утакмица била предивна, као што је увек с њима", рекао је Туцак за "Јутарњи лист".

Да ли је кључно било затварање Душана Мандића?

"Да, али онда мораш мало друге негде да пустиш, па смо "процурели" лево код Страхиње Рашовића. Ушли смо свесно у тај ризик. Међутим, мислим да смо их добро затворили, исто као што смо добро "снимили" њиховог играча више. Знали смо тачно што играју, ко излази из прве линије. Била је то све у свему јако, јако добра утакмица. Било је грешака, па и с наше стране, али рекао бих утакмица за оцену "пет минус"", додао је Туцак.

"Баракудама" је ово био 10. пласман у полуфинала светских првенстава од 2005. године.

"То су чињенице. То нико не може да оспори. Уз све оне велике репрезентације света, ми смо на првом месту по том питању. Страшно сам поносан што смо након смене генерација, редизајна који смо урадили након Токија 2021, остали ватерполо велесила. То нам нико не може оспорити", закључио је Туцак.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести