СЕНЗАЦИЈА У ДОХИ, Француска добила Мађарску, и игра у полуфиналу са Хрватском на Светском првенству; Србија чека Мађарску у разигравању

Ватерполо репрезентација Француске направила је сензацију на Светском првенству у Дохи.
vaterpolo/dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

После велике борбе, Французи су победили Мађаре са 11:10 (2:5, 1:3, 3:1, 5:2), стигли су до полуфинала у којем ће играти против Хрватске. Други полуфинални пар чине Шпанија и Италија.

Србија ће тако у разигравању од петог до осмог места играти са Мађарима у четвртак у 12.30 по нашем времену. Други пар чине Црна Гора и Грчка.

Превагу на тасу Француске донели су Томас Верну са четири, Уго Крузија са три, Михаел Бодегас са два гола. Код Мађарске, Ђорђо Заланки је постигао три, Денеш Варга два гола.

Мађарска је контролисала дешавања у базену. Водила је после прве деонице са 4:2, на полуврему са 7:4. Мађари су вероватно помислили да је све готово, али Французи нису ни помишљали на предају.

Уочи последње деонице на семафору је писало 8:6. Мађари су и даље имали предност, али уследила је фуриозна партија Француза, који су на нешто више од два минута пре краја, после голова Крузије, Мариона Вернуа и два пута Томаса Вернуа стигли до 10:9. Изједначење Мађарима је донео Анхел.

Мађари су се одбрани, нису искористили напад за вођство, а Томас Верну је петим голом на утакмици довео Француску јако близу сензације и пласмана у полуфинале. Мађари су имали три секунде да стигну до изједначења, гола није било, велико славље је могло да почне.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести