СКАНДАЛ У ПОДГОРИЦИ Играчи Будућности НАПАДНУТИ МАЧЕТАМА и ПАЛИЦАМА један од ВАТЕРПОЛИСТА теже ПОВРЕЂЕН

У непосредној близи базена СЦ "Морача", нападнути су ватерполисти Будућности од стране НН лица мачетама и бејзболкама, а један од њих је задобио теже повреде.
vaterpolo/dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Саопштење клуба преносимо у целини:

- 28.05.2024. године у 17:20х у парку који је у непосредној близини градских базена, а након завршеног тренажног процеса, група ватерполиста упутила се према својим кућама. У том тренутку били су нападнути од стране више НН лица која су на главама имали фантомке, у рукама мачете и бејзбол палице.

Том приликом озбиљне повреде задобио је перспективни млади спортиста нашег клуба, ватерполо репрезентативац млађих категорија Црне Горе, носилац србне медаље са Европског првенства, одиграног 2023. године у Подгорици, стипендиста Министарства спорта Црне Горе, кога у овом клубу красе све оне особине које красе врхунске спортисте, изузетно миран, васпитан, одан, радан, добар друг и одличан ђак“.

Овим путем молимо медије да објаве ово саопштење и својим наредним текстовима утичу на комплетно друштво које мора стати на пут сваком облику агресивног понашања које име за циљ намерно повређивање и наношења бола другим особама, било психичког или физичког“.

Израде смернице и начин подршке и обезбеде заштиту од насиља. Да престанемо размишљати да ли наша деца имају у свом окружењу неког насилника који покушава имати над њима моћ. Да овакав вид физичког насиља може да доведе чак и до уништења спортске образовне или сваке друге каријере. Не дозволимо да нам насиље прекида исправан пут којим нам иду деца. Цео случај је пријављен полицији и надања смо да ће се разоткрити починиоци и казнити по закону - наводи се у саопштењу Ватерполо клуба Будућност.

Дневник/Курир

EUR/RSD 117.0557
Најновије вести