Шпанија савладала Србију у четвртфиналу европског дела Светске лиге

Ватерполисти Србије поражени су у Београду од Шпаније резултатом 11:13 у четвртфиналу европског дела Светске лиге.
Filipovic Filip/Fonet
Фото: Filip Filipović, foto: FoNet

"Црвена фурија" је тако, након Светског и Европског првенства, "Делфине" елиминисала у четвртфиналу и на овом такмичењу.

Треба рећи да селектор Дејан Савић није могао да рачуна на седморицу играча, међу којима су Андрија Прлаиновић, Душко Пијетловић и Сава Ранђеловић.

Са друге стране, Шпанија је играла у најјачем саставу, предвођена сјајним голманом Лопесом Пинедом, који је и овога пута бриљирао.

“Делфини” су бранили титулу освојену прошле године, али с обзиром на то да су и они и Шпанци већ обезбедили Олимпијске игре у Токију, Светска лига им овог пута служи као припрема за главни циљ у Јапану.

Наш селектор Дејан Савић имао је много проблема са саставом, јер су због клупских обавеза у Мађарској забрану добила четворица играча, окосница тима, а било је и недолазака због повреда. С друге стране, Шпанија је у Београд стигла са најјачим именима. Чак и у таквом поретку ватерполисти Србије успели су на пет минута до краја да дођу само на гол заостатка поготком Вица. Пре тога су стално јурили резултат, а на полувремену су били и четири гола у минусу (8:4). Пропустили су у завршници пар добрих прилика, што су бомбардери Шпаније и те како знали да казне. Њихов гол чувао је одлични Лопез, који је и сада бранио на високом нивоу, па је “фурија” стигла до треће победе над Србијом ове године, а четврте узастопне.

К. Б.

СрбијаШпанија 11:13 (3:3, 1:5, 3:2, 4:3)

БЕОГРАД: СЦ “Милан Гале Мушкатировић”, гледалаца: 1.000, судије: Мурјај (Мађарска), Александреску (Румунија).

СРБИЈА: Г. Пијетловић, Мандић, Дедовић 1, Радовић, Ћук 1, Лазић, Вицо 1, Драшовић, Јакшић, Филиповић 5, Гогов 2, Митровић 1, Ристичевић.

ШПАНИЈА: Лопез, Мунариз 3, Гранадос 1, Санахуја 1, Дел Торо 2, Ларумбе, Делгадо 1, Фернандез 1, Тахуљ 1, Пероне 2, Маљарах 1, Кабанас, Лорио.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести