СРБИЈА ПОБЕДИЛА МАЂАРСКУ и играће са Грчком за пето место на Светском првенству у Катару

Ватерполисти Србије победили су Мађарску у разигравању од 5. до 8. места са 11:10 и играће са Грчком за пето место у суботу у 14 часова, која је савладала Црну Гору после петераца са 14:13.
s
Фото: Strahinja Rašović trostruki strelac, foto: Marcel ter Bals/MTB Photo/VSS

Боље је Србија ушла у утакмицу од Мађарске, мада је ривал први стигао до гола. Но, то је и све што су Мађари урадили у првих осам минута игре. "Делфини" су играли аггресивно у одбрани, а одличан је на голу био и Филиповић са седам одбрана у првом делу. После 1:0 за ривала уследила је серија од 2:0 за преокрет. успела је Мађарска да дође до изједначења, али су Страхиња Рашовић са два гола, из играча више и петерца, те Драшовић из петерца одвели Србију на 5:2.

У другој четвртини дошло је до пада у игри Србије, поготово у одбрани, пала је и реализација играча више. За то време Мађари су подигли ниво игре и успели су серијом 3:0 дошли до изједначења (5:5). Уз то Вогела је на голу заменио Бањаи, који је био много ефикаснији и зауставио неке наше шутеве. Два пута је Србија успевала до краја овог периода игре да дође до нове предности, али су Мђари држали игру у егалу, тако да се на велики одмор отишло са 7:7.

Много боље су "делфини" играли у трећој деоници. Добро су функционисали одбрана и голман Филиповић. Имали су Мађари на почетку неколико прилика да дођу до вођства, али су до краја искористили "делфини" и преко Ранђеловића и Вица с играчем више отишли на 9:7. Нажалост одличан шут Страхиње Рашовића завршио је у стативи, а онда је заланки постигао свој трећи гол на утакмици и смањио на 9:8 пред послењу деоницу.

Наставили су Срби у добром ритму и у почеткомчетвртог периода и преко Драшовића и Лукића стигли до 11:8. Но, онда је уследио нови пад у нашој игри и Мђари су то искористили, Јаншик и Вигвари довели су ривала на "минус један" (11:10) на два и по минута пре краја меча. Драшовић није искористио играча више, срећом Мађари нису успели то да искористе у следећем нападу, а после још једног нашег неискоришћеног напада Мађари су имали прилику за изједначење. Чак су и голмана увели у напад, али Филиповић је успео да заустави њихов шут, тако да смо на крају савладали Мађаре и реванширали им се за пораз у четвртфиналу Европског првенства у Хрватској.

Србија - Мађарска 11:10 (5:2, 2:5, 2:1, 2:2)

ДОХА: базен у Дохи, гледалаца: 300, судије: Франуловић (Хрватска) и Спиритосанто (САД). Играч више: Србија 8 (4), Мађарска 12 (3). Петерци: Србија 2 (2), Мађарска 1 (1).

СРБИЈА: Филиповић, С. Рашовић 3, Ранђеловић 1, П. Јакшић 1, Вучинић 1, Драшовић 2, Н. Јакшић, Вицо 1, Лукић 1, В. Рашовић, Митровић, Лазић 1, Гладовић.

МАЂАРСКА: Вогел, Анђал, Манхерц, Вамош, Нађ 1, Заланки 3, Фекете, Немет 1, Варга 2, Јаншик 1, Ковач 1, Бањаи, Вигвари 1.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести