СТАРТОВАЛО ПРВЕНСТВО ПРВЕ А ЛИГЕ СРБИЈЕ У ВАТЕРПОЛУ: Умало од готовог вересија

Ватерполисти Бечеја победили су на старту нове сезоне у Првој А лиги фаворизовани тим Спартака из Суботице, ког с ивице базена предводи искусни Анто Васовић.
1
Фото: Милош Бркљач је нови тренер Бечејаца, фото: В. Јанков

Коначни резултат био је 9:8, а могло је бити и убедљивије, јер су Бечејци пет минута пре краја водили са 9:4. Ипак, могло је да буде и нерешено, јер су Суботичани, 15 секунди пре краја, имали напад и могли да изједначе.

Бечејци су у нову сезону ушли за знатно измењеним саставом. Тренер је Милош Бркљач, који је пекао занат минуле сезоне уз Горана Крстоношића. Од играча нема Владимира Коровљева, који је престао с активним играњем и остаје у ватерполу као судија, млади репрезентативац Лука Бошковић је прешао у новосадску Војводину, голман Александар Мурашов се вратио у Русију, док Владимир Купрешак, Никола Крстоношић и Виктор Месарош имају обавезе на факултету.

Из Ваљева су стигли Димитрије Јовановић и Немања Милошевић, али против Спартака нису могли да играју, јер о њиховом преласку треба да одлучи Арбитражна комисија ВШ. Новајлија је и Рус Артем Матвеев. Играчку празнину попунили су играчи рођени 2009. године, тако да су Бечејци једна од најмлађих екипа у прволигашком А каравану, који је, узгред, готово ревијалног карактера, пошто има само осам екипа и нико не испада.

Што се премијере тиче, Бечејци су у првој четвртини су остали, због неправилне измене, и без центра Ивана Сиротановића. И поред тога, захваљујући доброј игри у одбрани, стекли су предност од 6:2 почетком треће четвртине, а пет минута пре краја имали су пет голова предности. Међутим, мали фонд искуснијих играча и неискуство осталих допринели су томе да се предност „топила“, али на сву срећу није се и истопила.

Бечеј – Спартак 9:8 (3:2, 2:0, 1:2, 3:4)

БЕЧЕЈ: Пливалиште затвореног базена СЦ „Ђорђе Предин Баџа“, гледалаца: 100. Судије: Шукић и Виријевић (обојица из Зрењанина). Искључења: Бечеј 9, Спартак 8. Петерци: Бечеј 4(3), Спартак 1(0).

БЕЧЕЈ:Стојанов, В. Ивановић, Сиротановић1, Ићитовић 2, Попов 1, Мркшић, Пејаковић, Ф. Ковачев 2, У. Ковачев, Вуковић 3, Томашев, Манеев, Б. Ивановић, Ловчевић.

СПАРТАК: Страхиња, Варкуља, Васовић 4, Ивковић, Ловадинов, Угарковић, Јарић, Конатар 3, Талаја, Стојановић 1, Имрић, Милошевић, Мицкић.

Текст и фото: В. Јанков

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести