СУПЕРЛИГА ЗА ВАТЕРПОЛИСТЕ: Прва победа Новосађана

Ватерполисти Војводине дошли су до прве победе у овогодишњој сезони, пошто су у свом базену савладали екипу Сатрог града са 7:5.
1
Фото: Троструки стрелац Никола Марић, фото: Ф. Бакић

Но, игра Новосађана била је веома лоша. Притисак на младу екипу да морају да добију сусрте и да они имају улогу фаворита био је претежак, тако да су изабраници Јована Поповића теже од очекиваног дошли до прва три бода. на висини задатка код домаћих био је једино голман Пајковић.

После прве деонице Војводина је водила са 2:0, а онда у другој имала предност и од 4:1. И када је требало да преломе утакмицу домаћи су направили драму. Доста промашаја казнили су гости, па су прво пред крај друге деонице смањили на 4:2, а онда почетком треће деонице два пута пришли на "минус један". У четвртом периоду после више грешака и промашаја на обе стране Стари град је успео да из контре дође до изједначења (5:5), да би онда Новосађани у драматичној завршници успели да постигну два гола и реше меч. Одлучујући је био онај капитена Марића за 6:5, да би онда само потврдио млади Вујковић.

Војводина - Стари град 7:5 (2:0, 2:2, 1:2, 2:1)

НОВИ САД: Базен Слана бара, гледалаца: 100, судије: Анђелић и Миловић. Играч више: 14 (2), Стари град 10 (4). Петерци: Војводина 1 (1).

ВОЈВОДИНА: Пајковић (10 одбрана), Марић 3, Каралић 1, Јановић 1, Тинтор, Баштрица, М. Бошковић 1, Радованлија, Калинић, Брешћански, Л. Бошковић, Вујковић 1, Слијепчевић, Блажевић.

СТАРИ ГРАД: Вукадиновић, Шофранац, Митровић, Марковић 1, Ичагић, Бодирога 2, Арсин, Солпатовић, Глигоријевић, Нешић, Боловић 2, Радуловић, Сретковић (5 одбрана), Маријановић.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести