Суперлига за ватерполисте: Војводина победила Партизан

После Старог града пао је и београдски Партизан ког су ватерполисти Војводине савладали у заосталој утакмици 6. кола Суперлиге резултатом 9:7 (1:2, 1:2, 3:1, 4:2).
Nemanja Radovanlija
Фото: Немања Радованлија, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Упркос бројним проблемима са повредама, Новосађани су успели да вежу два тријумфа и то након три пораза од кандидата за титулу. Уз бодове из првог кола против Земуна, екипа тренера Дарка Билића тренутно је на скору 3–3 и заузима одлично пето место на табели. Није све кренуло баш како је требало за Војводину на Бањици. Црно–бели су водили 5:2, после чега је уследио велики преокрет Новосађана на 8:5. Када је било најпотребније, мрежу су тресли најискуснији у тиму, Максимовић, Гусаров и два пута Марић. Велику помоћ имали су у младом појачању Немањи Радованлији, који је, такође, постигао у тим тренуцима два гола.

– Због целе ситуације са великим бројем повређених играча, ова победа нам је заиста битна, још поготово што је остварена у гостима. Нисмо добро почели утакмицу, нису нас ни хтели голови, али после су ствари дошле на своје место и извукли смо се – описао је ток сусрета 20–годишњи Радованлија, који је у Нови Сад стигао из крагујевачког Радничког.

Упркос великом преокрету Партизан је припретио пред крај сусрета када је смањио заостатак на само један гол, али Новосађани нису поклекли.

– Пресудиле су воља и наша велика жеља за победом. Иако имамо здравствених проблема, наш рад се исплатио. Идемо на победе и у следећа три сусрета у којима играмо са Бањицом, Црвеном звездом и нишким Наисом.

Радованлија је један од оних који је био на списку повређених играча, али су ти проблеми сада, на срећу, прошлост.

– У питању је био лакат и то шутерске леве руке. Могло је да буде и озбиљније, али смо на време реаговали, тако да је сада све добро – рекао је Немања, родом из Беле Цркве.

Он је одатле из клуба Језеро прешао са само 15 година у Раднички, чију капицу је ове сезоне заменио Вошином.

– Добро сам се уклопио, то мени никада није проблем. Одлично радимо, са стратегом Билићем се знам из репрезентативних акција, држи нам јаке тренинге и само још да ми мало више укључимо главе и да имамо мање повреда, па ћемо видети докле ће нас то довести ове сезоне – поручио је Немања Радованлија.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести