У ФИНАЛУ СВЕТСКОГ ПРВЕНСТВА ИГРАЋЕ ХРВАТСКА И ИТАЛИЈА: Хрвати после петераца победили Французе, а Италијани савладали Шпанце

У финалу Светскпг првенства за ватерполисте играће Хрватска и Италија. Хрватска је славила против Француске после петераца са 17:16 (3:2, 3:3, 3:1, 2:5 – 6:5), а Италија је победила Шпанију са 8:6 (1:1, 3:1, 2:1, 2:3).
vaterpolo/dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Хрватска је добро отворила меч, водила је током прве деонице са 2:0 и 3:1, али се Французи нису предавали, па је на семафору писало 3:2. Два гола је постигао Харков, један Биљака. Стрелци за Француску, били су Тома Верну и Марион Верну. Марион Верну је на почетку другог квартала донео изједначење – 3:3. Брзо је одговорио Фатовић – 4:3. Буе је погодио за 4:4, Маринић Крагић са 5:4, Бјорк за 5:5, Фатовић за 6:5, а затим су уследиле по две феноменалне одбране Фонтанија са једне, односно Бијача са друге стране. Уследио је рат нерава уз гранитне одбране. На три минута пре краја треће деонице, Лазић је успео да затресе мрежу – 7:5. Већ у следећем нападу одговорио је Вердон – 6:7. Уследила је муњевита контра Хрватске, петерац, а Крагић је био сигуран – 8:6. Уследила је грешка Француза и гол Жувеле за великих 9:6 уочи последњег квартала. Буе је смањио на 7:9, а недуго затим Кас је погодио за 8:9. Француска је била у налету, који је успео да заустави Бурић – 10:8. Одмах је одговорио Тома Верну – 9:10. Фонтани је скинуо још један зицер, а Буе на нешто више од два минута пре краја погодио за 10:10. Хрватска је изгубила лопту, Бијач зауставио ударац Буеа. Хрватска је имала играча више на 60 секунди пре краја. Фатовић је погодио за 11:10. Француска је добила играча више, а Кас из тешке позиције погодио за 11:11, на 16 секунди пре краја.

Уследио је пенал рулет. Маринић Крагић је био сигуран, сигуран је био и Кас. Фатовић је погодио, погодио је и Буе. Бурић је био прецизан, прецизан је био и Тома Верну. Жувела је затресао мрежу, а исто је урадио и Марион Верну. Вукићевић је био миран, миран је био и Бодега. Серија је настављена. Крагић је погодио, Анић је зауставио ударац Каса и славље Хрватске је могло да почне.

Италија је сјајно почела меч. Играла је врхунски у одбрани, сјајно је бранио Де Лунго. Ларумбе је погодио за 1:0, а на крају прве деонице, на семафору је писало 1:1. Стрелац је био Кондеми. У другом кварталу, Велото је погодио за 2:1, Мунариз изједначио, а онда је уследила серија Италије. Погађали су Ди Фулвио, Фондели, Бруни, Кондеми, а Италија је средином трећег квартала водила са 6:2. Шпанија је имала великих проблема у нападу (играч више 1-9), али се није предавала. Ларумбе је смањио на 3:6, после десет минута без гола, али је Италија имала великих плус три уочи последњег квартала. Гранадос је из муњевите контре смањио на 4:6. Недуго затим Мунариз је погодио за 5:6. Шпанија није искористила напад са играчем више, Италија јесте. Прецизан је на два минута пре краја био Ди Фулвио – 7:5. Шпанија је већ у следећем нападу смањила на 6:7, стрелац је уз доста среће био Бустос. Кондеми је изнудио петерац, а Фондели на 60 секунди пре краја погодио за недостижних 8:6.

У разигравању од петог до осмог места, Србија је победила Мађарску са 11:10, док је Грчка после петераца славила против Црне Горе са 14:13.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести