ВАТЕРПОЛИСТИ ЦРНЕ ГОРЕ ПОБЕДИЛИ СЕЛЕКЦИЈУ САД

Ватерполисти Црне Горе победили су селекцију Сједињених Америчких Држава резултатом 16:15 после петераца, у регуларном току 11:11 (3:1, 2:3, 4:3, 2:4), у мечу првог кола групе Ц Светског првенства, у којој је и Србија.
vaterpolo/dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Црна Гора је у Дохи била много боља у прве три четвртине и ушла је у последњих осам минута са два гола више (9:7).

Американци су, међутим, стигли до изједначења и петераца, а могли су и до победе у регуларном току, али нису искористили један петерац у последњој четвртини, као ни напад на 34 секунде пре краја.

Црна Гора је имала напад за победу на седам секунди пре краја, али није успела да га искористи.

У извођењу петераца Црна Гора је постигла четири гола, а Американци три, па су два бода припала "ајкулама", а један "Јенкијима".

Најбољи у Црној Гори био је голман Петар Тешановић, који је Американцима одбранио два петерца у регуларном току и чак три у пенал серији.

Код Американаца је најефикаснији био Боувен са пет голова, али није искористио два петерца, један у регуларном току, један у пенал серији, па је постао трагичар утакмице.

У мечу исте групе Србија је победила Јапан резултатом 17:10 и лидер је групе са три бода.

"Делфини" ће у другом колу групе Ц, 7. фебруара играти са Црном Гором од 15.30, а истог дана САД ће играти против Јапана, док ће се Србија у последњем, трећем колу, 9. фебруара, састати са селекцијом САД-а, такође у 15.30, а у другом мечу ће играти Црна Гора и Јапан.

Победник групе ће обезбедити директан пласман у четвртфинале, а други и трећи ће у осмину финала.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести