Ватерполисти Србије убедљиви против Казахстана

БЕОГРАД: Ватерполо репрезентација Србије победила је вечерас Казахстан 20:6 (4:0, 6:3, 6:1, 4:2) у трећем колу завршног турнира Светске лиге на базену Ташмајдан.
pijetlovic, vss
Фото: Duško Pijetlović, foto: VSS

Ватерполисти Србије уписали су и трећу победу на финалном турниру Светске лиге у Београду пошто су у последњем мечу групне фазе убедљиво савладали Казахстан. На тај начин наша селекција обезбедила је прво место у групи Б и данас од 21 час чека је четвртфинални дуел против Канаде. Важили су “делфини” за апсолутног фаворита у мечу против Казахстана, ког са клупе предводи бивши тренер Војводине Дејан Станојевић.

Србија је у потпуности доминирала током целог меча на Ташмајдану и већ од почетка је било само питање којом разликом ће се завршити сусрет. Казахстанци су тек у 11. минуту успели први пут да затресу мрежу Пијетловића, а до тада су “делфини” у противнички гол већ сместили пет комада (5:1). Одлично су наши користили играча више и полако су увећавали вођство. Када су стигли до двосифрене предности (13:3) селектор Савић дао је шансу и онима који су до сада имали мању минутажу. У последњих осам минута Србија је имала максималних 15 разлике – 20:5 и рутински је привела меч крају.

Савић је распоредио минутажу, одмарао Ћука и Алексића а све време је пред голом био Гојко Пијетловић.

Сутра у 21 Србија игра четвртфинале са Канадом. Наш тим је фаворит али пораз Мађарске у првом колу од четвртфиналног противника тражи пун ангажман.

- Канада напредује и морамо да будемо опрезни. Наравно да смо огромни фаворити али сусрет треба да искористимо и за неке ствари пред наредне мечеве - рекао је Стефан Чирић помоћни тренер Дејана Савића

К. Б.

Србија Казахстан 20:6 (4:0, 6:3, 6:1, 4:2)

БЕОГРАД: СРЦ “Ташмајдан”, гледалаца: 3.000, судије: Дикман (Канада), Теишидо (Шпанија). Играч више: Србија 13 (10), Казахстан 5 (2). Петерци: Србија 3 (2).

СРБИЈА: Пијетловић Г. (17 одбрана), Мандић, Рашовић 5, Ранђеловић 1, Стојановић, Пијетловић Д. 3, Вицо 1, Драшовић 2, Јакшић 2, Филиповић 2, Прлаиновић 1, Митровић С. 3, Митровић Б. Селектор: Савић.

КАЗАХСТАН: Махметов, Медведев 1, Жардан, Пилипенко, Аубакиров, Шмидер, Шакенов 3, Бербељук, Шведов 1, Алтајев, Манафов 1, Вердеш, Шлемов. Селектор: Станојевић.

Резултати

Србија – Казахстан      20:6

Хрватска – Аустралија 11:9

Мађарска – Јапан        13:9

Канада – Шпанија         5:12

Данас четвртфинала

Мађарска – Аустралија  (15)

Јапан – Хрватска            (16.45)

Шпанија – Казахстан       (19.15)

Канада – Србија              (21) 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести