Ватерполисти Војводине убедљиви на гостовању у Задру

Отишла је Војводина на дуел са Задром с јасним циљем да узме три бода и направи лепу увертиру пред српски дерби против Наиса у Триглав регионалној А2 лиги ватерполиста.
V
Фото: ВК Војводина/ Ватерполисти Војводине заслужено славили у Хрватској

Новосађани су славили убедљивим резултатом 18:11 и на неки начин су залечили пораз од Приморја у претходном колу на Сланој бари.

– Била је и доста боља атмосфера и игра у односу на претходну утакмицу. Извукли смо и неке поуке из пораза од Ријечана и подигли смо се у овом мечу и играчки и психички. Задар можда није тог квалитета као Приморје, али је на том гостовању увек незгодно. Добро смо отворили утакмицу и константно смо држали предност од пет, шест разлике и заслужено смо тријумфовали – истакао је Ненад Стојчић, који је био најефикаснији у црвено–белој капици са пет голова.

Центар Војводине је један од повратника у Нови Сад у ком је и поникао. Српску Атину је напустио са 15-16 година, када је отишао да игра у Немачку, а потом се вратио у српски ватерполо и ,између осталог, са Црвеном звездом освојио Лигу шампиона 2013. године. Капицу Воше носио је поново после тог европског трофеја и сада се након пет година опет вратио, а овог пута дошао је из Будве.  Војводина у недељу дочекује Наис у српском дербију две екипе које имају исти скор и број бодова.

– Победа у Задру је дошла у правом тренутку и много нам значи пред дуел с Нишлијама, које, надамо се, можемо да добијемо. Играмо код куће и то ће нам бити једна од предности у овом тренутку. Не би требало да се понови игра као са Приморјем у Новом Саду, али још увек се уигравамо и мислим да смо се сада већ донекле пронашли и да ћемо приказивати боље партије у наставку сезоне – поручио је Ненад Стојчић.     

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести