ВАТЕРПОЛИСТКИЊЕ ВОЈВОДИНЕ ДОМАЋИН ТУРНИРА ЧЕЛЕНЏЕР КУПА: Новосађанке оптимистичне

Ватерполисткиње Војводине, троструке узастиопне освајачице дупле круне први пут ће играти у европском надметању под окриљем ЛЕН - Челенџер купу.
1
Фото: Ф. Бакић

Новосађанке ће од сутра до недеље бити домаћини А групе у којој ће се поред њих надметати загрбечка Младост, сплитски јадран, турски ОДТУ и британски Манчестер. По најбоља два тима из три групе ће се квалификовати за "фајнал сикс".

Директор ВК Војводина Војислав Јовановић је рекао да је за клуб веома значајно што је организатор једног оваквог такмичења.

- Добили смо значајну подршку Града Новог Сада у организацији овог турнира, како бисмо се на прави начин представили европском ватерполу и спорту. Драго ми је што ће све ове екипе доћи у Нови Сад, који је спортски град и који заслужује да има европска надметања. Наша женска екипа је својим наступима у протеклом периоду заслужила да игра у Европи, можда је прави тренутак да остете какве су остале екипе и да процене на ком су нивоу. Оптимиста сам, верујем у њихов рад и знам да ће то својим играма и квалитетом доказати - казао је Јовановић.

Он је додао да Војводина има богату традицију, много добрих резултата и играча. 

-  Мушка екипа је годинама играла у Европи у ЛЕН купу и Лиги шампиона. Као клуб знамо да организујемо овакво такмичење и да се равноправно боримо са осталим екипама. До сада то нисмо радили у женској конкуренцији, верујем да ће такмичење у Новом Саду протећи на најбољи могући начин - додао је Јовановић.

Тренер Новосађанки Слађана Дрезгић је истакла да је екипа под тремом, али и да је то нормално.

- Мислим да смо ми у најтежој од три групе, ниједан дан тунрира нам неће бити лак, зато морамо у савку утакмицу да уђемо мирне главе и да добијемо сваку утакмицу, јер циљ је да прођемо групу. Уколико и не успемо свакако ћемо извући поуке, јер треба имати на уму да нам је ово прво европско надметање. Прву утакмицу играмо против Британки, Манчестер је први у својој држави, немамо баш много информација о овој екипи. Али, колико познајем Британке са неких турнира мислим да ће бити доста тврдо са њима. Оне су физички најјаче на нашем турниру - казала је Слађана Дрезгић, тренер Војводине.

Капитен екипе, голман Николина Травар, сложила се са тренером да ће свака утакмица бити тешка.

Фото: Николина Травар, фото: Ф. Бакић

- Од Британки са којима играмо прву утакмицу очекујемо грубу игру, али за то смо се спремали. Сусретали смо се са неколико њихових грачица, али само у репрезентацији. О турском тиму, такође не знамо много, али зато добро познајемо Младост и Јадран - казала је Траварова.

Ања Швец је казала да се екипе интензивно спремала за овај турнир у претходном периоду.

Фото: Ања Швец, фото: Ф. Бакић

- Циљ нам је порад тога да прођемо групу и да видимо које су нам могућности, како на овом турниру, тако и у даљем такмичењу. Бићемо фокусирани на сваку утакмицу, али сада нам је приоритет мачестре, како бисмо "пробили лед". Надам се повољном резултату - рекла је Швацова.

Од наших клубова у овом такмичењу је и Црвена звезда, која је у Ц групи која  се игра у Благоевграду са Малтом, Портуенсеом (Португалија), Отер (Велика Британија) и домаћин бугарска Локомотива.

Г. Маленовић

Распоред турнира

Четвртак

Прво коло: Војводина - Манчестер (19), ОДТУ - Младост (21), слобода је Јадран.

Петак

Друго коло: Војводина ОДТУ (19), Јадран - Манчестер (21), слободна је Младост.

Субота

Треће коло: Манчестер - ОДТУ (9.30), Јадран - Младост (11.30), слободна Војводина. Четврто коло: Војводина - Јадран (19), Младост - Манчестер (21), слободан ОДТУ.

Недеља

Пето коло: Јадран - ОДТУ (9.30), Војводина - Младост (11.30), слободан Манчестер.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести