Воша са Звездом за полуфинале турнира Дунав регионалне лиге

НОВИ САД: Други турнир Дунав регионалне лиге за ватерполисткиње одигран је у Новом Саду, а једини непоражени тим остао је мађарски Сентеш.
v
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Девојке које су прошле године освојиле ово такмичење су заузеле прво место на табели и уз још једну мађарску екипу - БВСЦ (друго место) су се директно пласирале на финални турнир, који ће се у априлу одиграти у Бечеју. Ове две екипе чекаће још двоје полуфиналиста, који ће се добити разигравањем треће и шесте, односно четврте и пете екипе. У том разигравању састаће се Шпандау - Страконице и Војводина - Црвена звезда.

- Поново ћемо снаге одмерити са Звездом на финалном турниру. Циљ нам је да покушамо да прођемо у полуфинале, а онда и да поновимо прошлогодишњи успех - казала је тренер Војводине Слађана Дрезгић.

Новосађанке, које су прошле године биле треће у Дунав регионалној лиги, пре овог турнира биле су друге на табели, али су у Новом Саду после велике борбе поражене у дуелима Са БВСЦ-ом (9:10), Сентешом (8:11) и Шпандауоом (9:10). Треба истаћи да је Војводина у прва два меча, која је одиграла са изузетно јаким мађарским клубовима, наступала знатно ослабљена, без првог центра Милане Хамзаеве, која је била болесна и повређене леворуке Милице Моћан.

Добро је Војводина почела дуел са БВСЦ-ом, али су онда Мађарице преокренуле. Иако су ривалке имале неколико пута и по три гола предности, Новосађанке су успевале да све време држе прикључак и парирају јаком ривалу. Најефикасније су биле Ирина Амлиаева и Исидора Дамњановић са по четири поготка.

- И БВСЦ и Сентеш су у самом врху мађарског ватерпола. Искрено позитивно су ме изненадиле игром моје девојке и у тим сусретима, а и генерално на целом турниру. Биле су веома дисциплиноване и борбене. Дуел са БВСЦ-ом је био најбољи који су одиграле ове сезоне. Били смо хендикепирани неиграњем Хамзаеве и Моћан, заправо играли смо са једном заменом. Ова утакмица је на мене оставила највећи устисак и показала да имамо квалитет и да можемо да се добро носимо са озбиљним екипама - истакла је Дрезгићева.

Истог дана за Новосађанке је уследио још један јак дуел, а ривал је био Сентеш. Боље су дуел отвориле ривалке, али је Воша ухватила прикључак и на крају друге четвртине дошла до изједначења (6:6). И у наставку су Мађарице водиле, а Војводина парирала највише захваљујући доброј одбрани, али је у финишу посустала. По два гола дале су Лолита Авдић, Милана Попов и Дамњановићева.

- И у овом дуелу нам је био циљ да добро одиграмо што смо и учинили, поново без Хамзаеве и Моћан. Буквално смо у финишу мало стали и тада смо примили два гола која су на крају и направила разлику. Заправо се игра од дуела са БВСЦ-ом није мењала ни против Сентеша. Треба имати на уму да им је ово био други веома јак меч тог дана - казала је Дрезгићева.

Рускиња Ирина Амлиаева је рекла да је екипа почела добро, али да није издржала до краја.

- Играле смо јако и тврдо, али нисмо издржале, јер нас је било мало, пошто смо добиле три искључења. Било је тешко, јер нам је ово била друга јака утакмица у дану. Али, ово је одлично искуство за нас, јер су мађарске екипе веома квалитетне - рекла је Амлиаева.

Исидора Дамњановић је истакла да су играле веома тврдо оба дуела са Мађарицама.

- Први период смо одиграле боље, али онда смо остале без две играчице, а после треће четвртине и без треће, што нам је веома отежало у наставку - рекла је Дамњановићева.

Затим је сутрадан уследио дуел са немачким Шпандауом, који игра у Евролиги. Војводина је била у предности све до пред крај утакмице када су Немице дошле до трећег изједначења, а онда и из петерца до победе. Имала је Војводина шансу за изједначењем, али је уз звук сирене Дамњановићева погодила пречку. Најефикасније су биле Ања Швец и Дамњановићева са по три гола.

- У том дуелу нас је већ стигао умор. Вратила се Хамзаева, али још ровита од болести. Она није тренирала последњих пет дана. Можда смо и могли да добијемо ту утакмицу, али разумем да је дошло до умора када у два дана одиграш три веома јака меча. Ниво, жеља, мотивација и борбеност које су девојке приказале била је на високом нивоу. Немам ништа да замерим играчицама, овај други турнир за нас је био веома јак. Неке спољне факторе, а ту највише мислим на суђење, не бих да коментаришем. То је једино што је на мене оставило лош утисак, али и из тога учимо - закључила је Дрезгићева.

Г. Маленовић

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Резултати

Први дан: БВСЦ - Војводина 10:9, Страконице - Партизан 20:11, Шпандау - Црвена звезда 10:9, Сентеш - Војводина 11:8.

Други дан: БВСЦ - Страконице 19:5, Црвена звезда - Сентеш 9:13, Војводина - Шпандау 9:10.

Трећи дан: Сентеш - Партизан 17:5, Страконице - Црвена звезда 8:18, Шпандау - БВСЦ 6:7.

1. Сентеш  6      6      0      0      87:42        18

2. БВСЦ     6      5      0      1      97:37        15

3. Шпандау       6      4      0      2      64:59        12

4. Војводина     6      3      0      3      74:59        9

5. Ц. звезда       6      2      0      4      70:72        6

6. Страконице   6      1      0      5      59:100      3

7. Партизан       6      0      0      6      42:134      0

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести