МИЉАН ВУКОВЉАК, КАПИТЕН РУКОМЕТАША ВОЈВОДИНЕ, НАКОН ОСВОЈЕНЕ 12. ТИТУЛЕ: Уз мало среће и фајнал–фор се намеће

Рукометаши Војводине, после турбулентне сезоне, са много повреда и неостварених победа које су им измакле за гол, домогли су се нове, 12. титуле шампиона Србије, 11. узастопне.
СРЛ
Фото: СРЛ

За играче који остају верни црвено-белој боји следи заслужен одмор, на чему је током прославе титуле предочио капитен Миљан Вуковљак. Дефанзивни специјалиста изгурао је још једну сезону и у тандему са Миљаном Пушицом био је ноћна мора за противничке играче.

– Имали смо сјајну сезону, али смо је почели много раније дуелима на Добојском турниру, где смо победили велика клупска имена и наговестили добре резултате. Освојили смо Свесрпски куп и Суперкуп Србије у прва два месеца. Не бих да причам о повредама којих је заиста било много, све смо то прегрмели и мушки се борили са проблемима. Освојили смо титулу, која је приоритет сваке године. У клубу су сви задовољни, знају да смо радили вредно и цене наш труд. Сада нам следи одмор, а потом рад како би наредне сезоне надмашили овосезонске успехе и наставили домаинацију – рекао је за „Дневник” Миљан Вуковљак.

Одлика РК Војводина је да никада не стаје и увек жели више. Експресним довођењем појачања и састављањем тима за наредну сезону показали су да поново имају високе амбиције. Највећа жеља свакако је нови искорак у Европи.

Фото: Dnevnik.rs

– Сматрам да је управа одрадила сјајан посао у прелазном року. Ово је само наставак нашег дугорочног плана да будемо бољи из године у годину и да константно подижемо лествицу. Поред појачања, радује ме и повратак репрезентативаца Милана Милића и Стефана Додића, за које се надам да ће пун потенцијал да покажу управо у Новом Саду.  Поред домаћих трофеја, жеља нам је да се поново докажемо у Лиги Европе и пробамо да дођемо макар до топ-8, а сигуран сам да уз мало среће ни фајнал-фор није немогућа мисија – оптимистичан је капитен Вуковљак.

В. Гвозденовић


Ђорђић донео енергију

Новосадски тим је у првом мечу финалне серије Суперлиге лако изашао на крај са Шапчанима, док је у другом мечу одлука пала тек у финишу сусрета. Поред расположеног голмана Андреја Трнавца, покретач Војводине био је прекаљени ас Петар Ђорђић, који је постигао 10 голова и налазио пут до мреже Дарка Арсића када саиграчи у томе нису успевали.

– Рукомет је колективни спорт и ми смо тим пре свега. Али бих истакао Петра Ђорђића, који је показао да је класа од играча, што је показао у преломним тренуцима утакмице. Унео је додатну енерију и био превага у завршници плеј-офа, самим том и потребну сигурност. Уверен сам да ће и наредне сезоне да буде један од носилаца – поручио је Вошин дефанзивац.



Рећу збогом са 6. титулом

Миљан Вуковљак је са Вошом освојио четири тутуле шампиона Србије и био је важан шраф у машинерији Бориса Ројевића у походу на сваку од њих. Вошин капитен је у зрелим играчким годинама. И поред неколико понуда, решио је да остане у Војводини још две сезоне, а потом да завшри каријеру.

– Нисам много размишљао о другим понудама. Рођен сам у Новом Саду и уживам у свом граду и игрању за Војводину. Све функционише сјајно, често кажемо да смо ми велика породица и то је заиста истина. Свестан сам да сам близу краја играчке каријере, са Војводином имам уговор још две године и не видим бољи начин за растанак од освајања нове две титуле у црвено-белом дресу – закључио је Вуковљак.



Лична карта

Позиција: леви бек

Година рођења: 1990

Висина: 196 цм

Тежина: 95 кг


EUR/RSD 117.0706
Најновије вести