Ал-Сиси: Премештање амбасаде САД изазваће нестабилност

КАИРО: Египатски председник Абдел Фатах ал-Сиси упозорио је данас да ће премештање америчке амбасаде у Израелу из Тел Авива у Јерусалим изазвати "извесну нестабилност" у региону.
Egipatski predsednik Abdel Fatah al-Sisi  Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

"Што се тиче премештања америчке амбасаде, рекли смо да ће се то питање негативно одразити на арапско и исламско јавно мњење, те да води ка некој врсти незадовољства и извесној нестабилности, а одразиће се и на палестинско питање", рекао је Ал-Сиси у телевизијском обраћању, преноси Ројтерс.Британска агенција напомиње да је египатски председник чврст савезник САД и да је ово било његово прво јавно реаговање на премештање амбасаде.

"Позивам Израелце да разумеју да су реакције Палестинаца поводом овог питања оправдане и да се они руководе великом бригом о животима Палестинаца", закључио је Ал-Сиси.

Израелске трупе су убиле десетине палестинских демонстраната на граници са Газом у понедељак, када је отварање америчке амбасаде у Јерусалиму, по одлуци администрације председника САД Доналда Трампа, подигло тензије до тачка кључања, после вишенедељних антиизраелских демонстрација, подсећа Ројтерс.

EUR/RSD 117.0443
Најновије вести