Аустрија: Расте број новозаражених

БЕЧ: Дневни број новозаражених у Аустрији у порасту је и данас се приближио бројки од 3.000, након што је данима био испод 2.000.
korona pixabay
Фото: Pixabay.com

У последња 24 сата у Аустрији регистровано је 2.847 нова случаја заразе корона вирусом.

Такође у последња 24 сата преминула је 91 особа, чиме је број умрлих заражених корона вирусом порастао на 5.725.

Број хоспитализованих ковид пацијената смањен је за 27, те се сада у боницама налази 2.748.

Од почетка пандемије у Аустрији позитивно на корона вирус тестирано је 345.036 особа.

Иначе протеклих дана Аустријанци су у великом броју похрлили у куповину божићних поклона, а данас и сутра, поводом божићних празника, попуштене су оштре мере, и експерти очекују због тога даљи раст заражених.

Курц: На лето 2021. побеђујемо пандемију

БЕЧ: Аустријски канцелар Себастијан Курц обратио се данас поводом предстојећег Божића грађанима говором наде.

„Текућа 2020.година била је невероватно тешка. Верујем, а у томе смо сви јединствени, да се радујемо дану када ћемо моћи коначно да се вратимо нормалности и свет буде онакав какав познајемо и ценимо“, нагласио је Курц.

Рекао је да не жели много да говори о томе како је било тешко, јер се на Божић слави нада и захвалност.

Он је захвалио грађанима што су истрајали и издржали ситуацију.

„Хвала свима на вашем доприносу који сте дали. Без обзира да ли се ради о људима који раде, привредницима који дају свој допринос да економски прођемо кроз кризу, породицама које су успеле да се снађу кроз рад од куће, као и деца која су учила од куће и наравно свима који се ангажују око других људи, дају свој допринос, како и непрофитним организацијама, тако и болницама“, рекао је он.

Божић, како је нагласио, је празник наде, а за наду, каже, има посебног разлога указујући на вакцинације која у Аустрији поћиње у недељу.

„Сваком вакцинацијом ћемо бити ближи победи над пандемијом. Увек се знало да ће јесен и зима бити веома тешки. А то важи и за месеце почетком 2021. Они ће бити велики изазов, али што буде топлије, што будевише вакцинисаних то ће бити ближе лето и боља ситуација“, истакао је он.

Курц је изразио уверење да ће Аустрија на лето моћи да се врати нормалности.

„На лето 2021. ћемо победити панемију заједно. С тим у вези срећни празници и хвала на подршци. Желим свима нама да 2021. буде добра година“, закључио је.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести