БАЈДЕН ОШТРО О СВОМ КОКУНРЕНТУ Трампови коментари о НАТО „опасни и неамерички”

ВАШИНГТОН: Амерички председник Џозеф Бајден осудио је данас коментаре претендента за републиканску кандидатуру на председничким изборима Доналда Трампа о НАТО-у и назвао их "опасним" и "неамеричким".
1
Фото: Tanjug (AP Photo/Evan Vucci)

Бајден је оштро замерио Трампу на коментару који је дао протеклог викенда доводећи у питање вољу САД да пруже подршку земљама чланицама НАТО у случају да су нападнуте, преноси Ројтерс.

Председник САД је рекао да је због Трамповог коментара било нужно да Конгрес донесе дуго одлагану одлуку о усвајању захтева да се финансира одбрана Украјине од руске агресије.

"Улози за америчку националну безбедност већ су били високи и пре него што је овај закон синоћ усвојен у Сенату. Међутим, последњих дана ти улози су порасли и то због тога што је бивши амерички председник свету послао опасан и шокантан, искрено говорећи неамерички сигнал", рекао је Бајден.

Фото: Tanjug (AP Photo/Manuel Balce Ceneta)

Током политичког митинга у Јужној Каролини у суботу Трамп је рекао да је у разговору са лидером једне "велике земље" о потенцијалном нападу Русије критиковао "нередовна" плаћања и дуговања земаља чланица НАТО, наводи Ројтерс.

"Не, не бих вас заштитио. У ствари, охрабрио би их (Русију) да раде шта год хоће. Морате да платите", рекао је Трамп.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести