Бразилски председник Темер: Нећу поднети оставку

РИО ДЕ ЖАНЕИРО: Бразилски председник Мишел Темер одбацио је позиве да поднесе оставку, наводећи да ће се борити против оптужби да је одобрио покушај подмићивања једног сведока у великој истрази о корупцији која се води у Бразилу.
Mišel Temer, brazilski predsednik Foto: AP Photo/Ricardo Botelho
Фото: AP Photo/Ricardo Botelho

Лист "Глобо" је то објавио позивајући се на наводе утицајног бизнисмена Џозела Батисте.Темер је у обраћању нацији одбацио најновије оптужбе, додајући да неће поднети оставку, преноси АП.Врховни федерални суд отворио је истрагу о оптужбама, наводи АП.

Темер је пре признао да се састао са утицајним бизнисменом Џозелом Батистом у марту, али је негирао наводе да је настојао да спречи сведочење председника парламента Едуардо Куња, преноси Ројтерс.Како је пренео "Глобо", Батиста је наводно снимио разговор са Темером о томе да треба подмитити Куњу, али лист не наводи шта је Куња тражио заузврат.

Куња, некада утицајан члан Темерове владајуће странке, претходно је тврдио да има компромитујуће информације о политичарима који се доводе у везу са корупционашким скандалом у државној компанији Птетробрас."Глобо" преноси да су Батиста и његов брат снимке предали тужилаштву како би добили споразум о признању кривице.

 

EUR/RSD 117.3637
Најновије вести