ЦГ: На плаже 18. маја уз поштовање дистанце?

ПОДГОРИЦА: Купалишта у Црној Гори могла би бити отворена 18. маја, а "Морско добро", у сарадњи са Институтом за јавно здравље (ИЈЗ), припремиће сет мера како би гостима била омогућена здравствена безбедност.
crna gora svetoi stefan pixabay
Фото: pixabay.com

Директор “Морског добра” Предраг Јелушић истакао је за подгоричке "Вијести" да је за закупце плажа и угоститељских објеката припремљен и сет олакшица - умањење закупнина и плаћање у 12 рата.

Купалишна сезона годинама је званично почињала 1. маја, а Јелушић каже да процене кажу да ће због пандемије корона вируса почети 18. маја.

"Ако овај рок буиде потврђен, реална очекивања су да плаже најкасније до 1. јуна буду у пуној функцији”, рекао је Јелушић.

Он је најавио сет мера за организацију купалишта.

“Те мере подразумеваће организацију плажног простора на начин да се омогући и видљиво обележи адекватна дистанца између купача, ограничавање броја истовремених купача у односу на капацитет плажног простора, мере одржавања чистоће и хигијене на купалиштима, мере које се односе на угоститељске и друге услуге, мере које се односе на организацију забавних, рекреативних и спортских активности на купалиштима”, навео је Јелушић.

Квалитет морске воде испитиваће се током јула и августа сваких десет дана, односно сваких петнаест током јуна и септембра, најавио је Јелушић.

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести