Цвијановић у Зворнику: Сваки успех Србије - успех Р. Српске

Председница Републике Српске Жељка Цвијановић обишла је реконструисани Мост краља Александра Првог Карађорђевића који преко Дрине повезује Републику Српску и Србију
cvijanovic
Фото: TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/ nr

ЗВОРНИК: Председница Републике Српске Жељка Цвијановић обишла је реконструисани Мост краља Александра Првог Карађорђевића који преко Дрине повезује Републику Српску и Србију и захвалила Србији што је омогућила реализацију бројних пројеката у РС.

“Реконструкцијом овог моста испуњени су циљеви и амбиције које смо имали и захваљујемо, наравно, локалним заједницама с једне и друге стране Дрине, Влади Србије и Влади Српске, које су се заложиле и финаснирале реконструкцију моста који толико много значи у свакодневном животу свих ових људи,” рекла је Цвијановић и нагласила да је сваки успех Србије успех и Републике Српске.

“Ми то никада нисмо крили јер у томе нема ничега лошег. Увек ту има нечег доброг и увек оно што је везано за љубав и разумевање јесте добра ствар,” рекла је Цвијановић на манифестацији "Људи и мостови" након обиласка моста.

Она је захвалила Србији која је увек уз Републику Српску када је то потребно, додавши да Република Српска има и показује љубав према Србији на сваки могући начин.

Истакла је да "морамо бити поносни на оно што је наша историја и на оно што се развијало заједно с нама".

У реконструкцију Моста краља Александра Првог Карађорђевића Влада Србије уложила је око 600.000 евра, а град Зворник око 750.000 КМ.

Мост, које је изграђен крајем 1929. године, а у саобраћај га је пустио краљ Александар Први Карађорђевић 12. јануара 1930. године, дуг је 150 метара, а широк 7,2 метра.

Мост је грађен средствима краља Александра и Министарства грађевине Краљевине Југославије.

EUR/RSD 117.1769
Најновије вести