Додик: Кина се показала као значајни партнер БиХ

БАЊАЛУКА: Српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да се Кина показала као један од значајнијих партнера БиХ.
dodik
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Додик је рекао да је онлајн самит са 17 земаља Централне и Источне Европе био прилика за анализирање раније одобрених пројекта и разговор о новим улагањима.

"Кина се ту показала као један од важних партнера, који није оклевао да реализује оно што се договори и то нам даје оптимизам да ћемо и у будућем времену, сви заједно, поготово ми у БиХ и Републици Српској, анимирати и заинтересовати Кинезе који су нам веома важни", рекао је Додик за Кинеску медијску групу, пренела је Срна.

Додик, који је био један од учесника јучерашњег Самита лидера Кине и земаља Централне и Источне Европе, рекао је да "постоји дугачка листа пројеката и у Републици Српској и у Федерацији БиХ и заинтересованост за ангажман и кориштење средстава из програма који је промовисан 2012. године и који се показао одрживим у условима глобалне неравнотеже".

"Формат "17 плус 1" даје шансу, пре свега нама овде, да на брз и ефикасан начин добијемо додатна средства и партнере како бисмо ишли даље", навео је Додик.

Он је додао да је БиХ заинтересована за пројекте из области енергетике, али и за путеве и ауто-путеве, а један од тих пројеката је везан за Тузлу и тамошњу термоелектрану.

"То је у некој фази кад треба да званично почну радови и мислим да је све испреговарано", казао је, између осталог, Додик.

EUR/RSD 117.1695
Најновије вести