Елизабета II: Британци, покажите снагу ранијих генерација

Британска краљица Елизабета Друга поручила је вечерас грађанима те земље да ће моћи да победе пандемију коронавируса једино ако буду решени да поштује мере власти о самоизолацији и забранама кретања и окупљања
Britanska kraljica Elizabeta Druga Foto: FoNet
Фото: Британска краљица Елизабета Друга Фото: ФоНет

ЛОНДОН: Британска краљица Елизабета Друга поручила је вечерас грађанима те земље да ће моћи да победе пандемију коронавируса једино ако буду решени да поштује мере власти о самоизолацији и забранама кретања и окупљања, затраживши од грађана те земље да покажу снагу претходних генерација Британаца.

Краљица је у изузетно ретком телевизијском обраћању нацији позвала грађане Велике Британије да се присете колективног духа који су имале претходне генерације током тешке ситуације у којој се земља нашла током Другог светског рата, преноси Ројтерс.

Елизабета (93) је позвала Британце да покажу решеност и снагу претходних генерација током Другог светског рата.

"Заједно нападамо ову болест и желим да вас уверим у то да ако останемо решени и уједињени, онда ћемо победити", рекла је Елизабета у њеном петом телевизијском обраћању нацији за укупно 68 година колико се налази на трону.

Она је додала да се Британија и раније суочавала са разним изазовима, али је напоменула да је овај изазов другачији јер се овог пута цео свет суочава са истим непријатељем.

"Успећемо и тај успех ће припадати свакоме од нас", истакла је краљица.

Она је додала и да Британију очекују бољи дани, истичући да је неопходно да грађани истрају у борби са корона вирусом како би се наредне генерације сетиле да су и они били снажни, "као и свака друга" генерација грађана те земље.

Број преминулих од корона вируса у Великој Британији данас је био највећи од избијање пандемије COVID-19 - 621, тако да је до сад укупно умрло 4.934 људи.

Такође забележено је 5.903 нових случајева, преноси ББЦ.

Укупан број заражених у Великој Британији данас је 47.806 људи.

 

EUR/RSD 117.4890
Најновије вести