Ендру Тејт ПУШТЕН ИЗ КУЋНОГ ПРИТВОРА, стављен под судску контролу

БУКУРЕШТ: Суд у главном граду Румуније, Букурешту, одлучио је данас да инфлуенсера Ендруа Тејта, који чека суђење под оптужбом за наводну трговину људима, пусти из кућног притвора и да га стави под судску контролу, што је блажа рестриктивна мера.
t
Фото: Youtube Prinscreen / Charlie Kirk

Апелациони суд у Букурешту саопштио је да се мера кућног притвора замењује судском контролом у ​​трајању од 60 дана, почев од 4. августа до 2. октобра.

Према новој мери, четворо осумњичених у том случају могу да напусте кућу, али не и престоницу Букурешт и околину, а морају редовно да се јављају полицији.

Осумњиченима је такође забрањено да покушају да приђу жртвама, пренео је Ројтерс.

Тејт је оптужен у јуну, заједно са својим братом Тристаном и две Румунке, а осумњичени су за трговину људима, силовање и формирање криминалне банде за сексуално искоришћавање жена.

Осумњичени су негирали оптужбе. Према румунском закону, случај је сада у припремном већу суда у Букурешту, где судија има рок од 60 дана да изврши увид у списе предмета ради осигурања законитости.

Суђење неће почети док се тај процес не заврши.

Браćа Тејт, која имају двојно САД и британско држављанство, од априла су у куćном притвору док траје истрага о наводном злостављању седам жена, за које  тужиоци кажу да су се јавиле на лажне поруке на друштвеним мрежама за тражење веза или брака.

Осумњичени су првобитно држани у полицијском притвору од 29. децембра.

Тејт, који је сам за себе рекао да је женомрзац, стекао је милионе фанова промовишуćи ултра-мушки начин живота.

EUR/RSD 117.1677
Најновије вести