Горњи Вакуф: Сам писао графите против муслимана на својој имовини

САРАЈЕВО: Полиција Босне и Херцеговине открила је да је увредљиве графите против бошњачког становништва у Горњем Вакуфу на својој имовини написала иста особа која је пријавила то дело, преноси Радио Сарајево.
policija, pixabay
Фото: pixabay.com

"Полицијски службеници су радећи на откривању извршилаца пријављеног кривичног дела - изазивање народне, расне и верске мржње, раздора или нетрпељивости - дошли до сазнања да је у питању лажно пријављивање у вези са наведеним кривичним делом", наведено је у саопштењу.

Полиција је прецизирала да је дошла с до материјалних доказа као и признања оштећеног А.П. (32) да је починио радње које су окарактерисане као дело "изазивање народне, расне и верске мржње, раздора или нетрпељивости".

"По комплетирању предмета против починитеља ће бити поднет извештај о почињеном кривичном делу", додаје се у саопштењу.

У ноћи између 4. и 5. августа на неколико возила, фасадама кућа и у двориштима бошњачког становништва у Горњем Вакуфу исписани су увредљиви графите и претеће поруке.

На фотографијама са места догађаја могле су се видети поруке као што су "Нож, жица, Сребреница", "Балије", "Неће остати балија", "Биће још Сребреница", као и кукасти крст. 

EUR/RSD 117.5870
Најновије вести