Градоначелник Лондона не брине због Трампових твитова

ЛОНДОН: Градоначелник Лондона Садик Кан изјавио је данас да га не занимају "оптужујући твитови" америчког председника Доналда Трампа, који га је у више наврата критиковао након напада у Лондону, у којем је седам особа убијено, а десетине повређено.
sadik kan, epa
Фото: EPA (ETIENNE LAURENT)

Кан је за АП рекао да "заиста не брине о томе шта Доналд Трамп твитује".

Након критика које је Трамп упутио на његов рачун, Кан је позвао британску владу да размотри своју одлуку да позове Трампа у државну посету.

Британски министар спољних послова Борис Џонсон изјавио је данас да не види разлог због кога би требало отказати Трампову посету Великој Британији, након што је Канову изјаву да људи не би требало да буду узнемирени због повећаног присуства полиције на улицама тог града назвао "патетичним изговором".

"Позив за посету је послат и прихваћен и не видим разлог да се то промени", навео је Џонсон и истакао да не жели да улази у сукоб између Трампа и Кана.

Градоначелник Лондона оптужио је јуче америчког председника да настоји да "разједини заједнице" у Британији.

"Неки људи стреме завади и подели. Нећемо дозволити Доналду Трампу да разједини наше заједнице", поручио је Кан у изјави за ББЦ, пренео је АФП.

Иначе, Трамп је претходно поново критиковао градоначелника Лондона назвавши "патетичним изговором" Канову изјаву да људи не би требало да буду узнемирени због повећаног присуства полиције на улицама тог града.

Кан је то рекао у једном од својих првих обраћања након напада у Лондону, у којем је седам особа убијено, подсећа Ројтерс.

Трамп је претходно већ критиковао Кана јер је поручио Британцима да нема разлога за узбуну након напада у Лондону.

"Најмање седам погинулих и 48 повређених у терористичком нападу и градоналчелник Лондона каже да нема разлога за узбуну!", написао је амерички председник.

Из канцеларије Кана саопштено је да он има много важнијег посла него да одговори на твит председника САД који је заснован на, како су навели, лошим информацијама.

Кан је дао изјаву за америчку агенцију испред седишта лондонске Хитне помоћи након минута ћутања који је одржан у част жртвама најновијег терористичког напада у Лондону.

 

 

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести