Грчка скраћује полицијски час ноћу на три и по сата

АТИНА: Наставак пада броја новооболелих од корона вируса, донеће краћи полицијски час од три и по сата, и доћи ће до већег отварања објеката, саопштио је заменик министра за цивилну заштиту, Никоса Хардалијас.
e
Фото: pixabay.com

Он је рекао да је комисија, сачињена од експерата који саветују министарство здравља, одобрила смањење полицијског часа на само три и по сати ноћу, од 01.30 до 05.00 од суботе, пренео је данас лист "Екатимерини".

Уколико се настави тренд смањивања оболелих од ковида, полицијски час ће бити скроз укинут почетком јула, рекао је синоћ Харадалијас.

Од суботе, биће дозвољене неке активности, а неке ће бити продужене.

Музика ће бити дозвољена у кафићима, баровима и ресторанима, али само у отвореним објектима и сви гости морају имати место за седење.

У случају гужве, фирме ће бити кажњене 5.000 евра за први прекршај, а ако се понови прекршај, биће затворене на 15 дана.

Кафићи, барови и ресторани које имају галерије ће се отворити од суботе, под условом да имају два излаза, како би циркулисао ваздух.

Биоскопи, позоришта и остала места за забаву ће моћи да угосте више људи: са садашњег капацитета од 50 одсто, дозвољени капацитет на 1.000 седишта ће бити повећан на 75 одсто, објекти са 5.000 места ће моћи да приме 70 одсто гледалаца, док ће објекти са 15.000 седишта моћи да приме 65 одсто.

Стадиони са већим капацитетима ће моћи да приме највише 10.000 људи.

Од понедељка 14. јуна универзитетске лабораторије и медицинске школе ће се отворити, као и едукативне активности на факултетима.

Министар здравља Василис Кикилијас је рекао да су нови кораци могући захваљујући вакцинационој стопи - у среду, 420.300 локација ће се отворити због имунизације вакцинама Фајзера, Модерне и Џонсон и Џонсон.д.

EUR/RSD 117.4284
Најновије вести