Гувернер Калифорније: Ванредно стање на југу због земљотреса

ЛОС АНЂЕЛЕС: Гувернер Калифорније Гевин Њузом прогласио је данас ванредно стање у јужном делу Калифорније који је претрпео значајну штету у петак, у земљотресу јачине 7,1 степен.
kalifornija zemljotres, fonet
Фото: FoNet

То значи да ће округу Сан Бернардино држава моћи да обезбеди хитну помоћ због "екстремног ризика по безбедност људи и имовине" у том округу због земљотреса, преноси АП.

Надлежни су затворили деоницу државног пута између Риџкреста и града Трона југозападно од пустињске Долине смрти у источној Калифорнији.

Фотографије агенције надлежне за државне аутопутове показују бројне рупе и пукотине на путу.

Портпарол Канцеларије гувернера за ванредне ситуације саопштио је да екипе још поправљају оштећења на водоводу, гасоводу и другој инфраструктури.

Земљотрес јачине 7,1 степени погодио је у петак пустињску област јужне Калифорније, услед чега су оштећене зграде и путеви, а неколико људи је повређено, саопштиле су локалне власти.

Епицентар земљотреса био је у близини Риџкреста, око 240 километара од Лос Анђелеса, на дубини од око 900 метара, преноси АП и додаје да је најновији потрес оштетио путеве у том делу Калифорније.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести