Хонгконг: Евакуисано 35 станова у једној згради

ХОНГКОНГ: Власти Хонгконга евакуисале су људе из стамбене зграде у дистрикту Цинг Ји, где је потврђено да су две особе заражене од коронавируса, иако живе на различитим спратовима.
korona virus hongkong, tanjug ap
Фото: Недовољна удаљеност међу пролазницима олакшава преношење корона вируса: гужва у Хонконгу Фото: Tanjug (AP Photo/Vincent Yu)

Директор Центра за здравствену заштиту Вонг Ка-хинг је рекао да влада истражује како је дошло до преноса болести у згради, пренео је Ројтерс.

Он је навео да ће они станари зграде који покажу симптоме болести бити стављени у карантин из предострожности.

Према писању "Саут Чајна морнинг поста", заражени су мушкарац и жена, наводно у 60-им годинама.

Заражена жена (62) је живела у стану тачно испод мушкарца, а ти станови деле заједнички одвод.

Тај податак одмах је изазвао аларм код власти које сада истражују могућност да се вирус преноси и ваздухом.

Због тога су одмах евакуисали становнике 35 других станова који деле тај одвод и подвргли их медицинском надзору, пренео је "Јутарњи лист".

Засад је познато да је заражена жена прва оболела од коронавируса - почела је да кашље 3. фебруара, потом три пута отишла код лекара у наредна четири дана, а затим се 9. фебруара пријавила у болницу Принсес Маргарет.

Одмах је стављена у изоловани део и у стабилном је стању.

Истовремено, власти су лоцирале чланове њене породице који су, такође, стављени у карантин и подвргнути тестирању на коронавирус, а упућен је позив и таксисти који је жену возио у болницу да се јави на преглед.

EUR/RSD 117.5802
Најновије вести