Хотел у Њивицама тврди да нема изливања фекалија у море

ПОДГОРИЦА: Хотел Иберостар Херцег Нови саопштио је данас да нису тачни наводи у медијима да се из тог хотела у Њивицама у море изливају фекалије и тврди да је у питању пречишћена техничка вода. 
hotel njivice
Фото: iberostar.com

Из хотела истичу да поседују најновији систем биосептичког третмана фекалне канализације, као и да Комунална инспекција није детектовала нерегуларности нити је изрекла казнене мере, преноси РТЦГ.

"Систем је потпуно функционалан, тако да се испушта техничка вода, док чврсти отпад празни комунална организација једном недељно или чешће у случају потребе", наводи се у саопштењу и истиче да је сва потребна документација са атестима доступна у хотелу.

Медији су јуче пренели да се канализација излила на око 50 метара од тог ексклузивног хотелског купалишта затвореног типа.

У кратком видео снимку који је један од мештана доставио медијима, на око 50-100 метара од хотела види се преполовљена, односно недовршена цев из које излазе непрерађене фекалије, а комадићи тоалет папира јасно су уочљиви, пренела је РТЦГ.

Плажа код хотела Иберостар у Њивицама, према последњим мерењима параметара морске воде које је урадио которски Институт за биологију мора, имала је квалитет ниже класе, К2.

EUR/RSD 117.5531
Најновије вести