ХР: ХДЗ најавио правне кораке против портала Индеx

Након што је премијер Андреј Пленковић данас у Задру хрватски портал Индеx оптужио за говор мржње, огласила се и та странка најавом да ће против овог медија предузети и правне кораке
HDZ/Tanjug
Фото: Tanjug

ЗАГРЕБ: Након што је премијер Андреј Пленковић данас у Задру хрватски портал Индеx оптужио за говор мржње, због подршке ријечком кафићу "Три мајмуна" у којем чанови и симпатизери ХДЗ-а нису добродошли, огласила се и та странка најавом да ће против овог медија предузети и правне кораке.

На насловници Индеxа постављен поп-уп са питањем "Ако желите приступити Индеxу молимо вас да нам потврдите да сте човек!"

Понуђени одговори били су "Не, ја сам члан ХДЗ-а" и "Да, ја сам човек".

Индеx је прозор поставио у знак подршке ријечком кафићу "Три мајмуна", чији је власник незадовољан радом актуелне владе на свом фејсбук профилу замолио ХДЗ-овце да не долазе у његов кафић, јер су непожељни.

ХДЗ је на свом фејсбук профилу објавио да очекује одговарајућу реакцију надлежних тела и Хрватског новинарског друштва.

У објави ХДЗ-а се наводи да је и након 10-дневног јавног прећуткивања говора мржње угоститеља из „Три мајмуна“, уследио нови чин дискриминације према члановима и симпатизерима једне политичке странке.

"Ако изостаје шира друштвена реакција на такве и сличне изливе мржње и искључивости, они се сутра могу догодити и некоме другом. А то није исправан одабир за друштво које желимо да градимо као модерно, културно, напредно, укључиво и толерантно", навели су, између осталог, из ХДЗ-а.

EUR/RSD 117.5768
Најновије вести