Хрват на суду пошто је секиром напао комшију који је пуштао српске народњаке

ЗАГРЕБ: Казна од 16 месеци затвора прети хрватском ратном ветерану (58), пошто је секиром ударио комшију јер је пуштао српску народну музику у дворишту своје куће у Загребу.
w
Фото: Pixabay.com

Према оптужници коју је ових дана против њега подигло државно тужилаштво, а инцидент се догодио прошлог маја око 17 сати.

"Након што је ушао у вербални, а потом и физички сукоб са комшијом, у намери да му нанесе тешке телесне повреде, замахнуо је секиром према комшији и ударио га њом у длан леве руке. Оштећени је задобио раздеротину длана леве шаке, прелом трупа пете кости леве шаке и повреду мишића и тетива флексора других прстију у пределу ручног зглоба и руке, чије су повреде тешке природе“, истиче се у оптужници.

Оптужени каже да је кобног дана пио ракију, док су његове комшије биле у дворишту куће и пуштале српску народну музику, што му је сметало, па је отишао код њих да их упозори на то, а са собом је носио и малу секиру како би их застрашио, а како се наводи његова намера није била да било кога физички повреди.

"Када сам дошао код комшија и рекао им да стишају музику, напали су ме, њих 5-6, ударајући ме рукама и ногама по телу, због чега сам замахнуо секиром да се одбраним и не знам кога сам повредио, али ми је жао ако некога јесам. Комшиницу познајем од детињства. Иначе сам са том породицом имао нормалне комшијске односе, није било сукоба међу нама, осим што сам једном, пре много година, имао физички сукоб са његовим оцем. Иначе, немам проблем са алкохолом“, бранио се оптужени.

Из званичне белешке о дојави у Другој полицијској станици Загреб у 16.48 видљиво је да је полиција поступила по дојави особе која наводи да јој је комшија секиром напао супруга.

Из записника о аклохолисаности окривљеног Роберта произлази да је имао алкохола у концентрацији од 1.77 промила.

Рањени комшија, његов отац и сведок који се тамо затекао наводе да је оптужени први дошао држећи секиру у руци у њихово двориште, псујући им мајку и запретио им да ће их убити јер су Срби, а све из разлога што су слушали српску народну музику.

"Видио сам да цело време замахује секиром према мени па сам подигао леву руку у ваздух у намери да му узмем секиру, али ме је у том тренутку комшија оштрицом секире ударио у длан леве руке. Крв је одмах почела да цури, због чега сам одведен у болницу у којој сам био три дана", испричао је нападнути.

Тужиоци, дакле, оптужницом траже 16 месеци затвора, осам месеци безусловно и осам месеци условно. Оптужница је неправоснажна, пишу бањалучке Независне новине.

 

EUR/RSD 117.0621
Најновије вести