Индија: Десеторо преминуло услед конзумације дезинфицијенаса

ЧЕНАЈ: Десет мушкараца из индијске државе Андра Прадеш преминуло је у четвртак од последица конзумације дезинфицијенаса на бази алкохола.
1
Фото: pixabay.com

У Индији су продавнице алкохолних пића затворене због мера карантина уведених због пандемије корона вируса, због чега многи зависници прибегавају конзумацији средства за дезинфекцију, преноси агенција Ројтерс.

Полицијски званичници су саопштили да неки алкохоличари конзумирају дезифицијенсе уместо алкохолних пића, сада када она нису доступна због мера карантина које су тренутно на снази.

Неке друге особе које су конзумирале дезинфицијенсе су отпуштене из болница, док је међу преминулима неколицина боловала од хроничних болести.

Федералне власти Индије дозволиле су поновно покретање већине економских активности како би спречиле финансијски крах.

Међутим, многе државе, укључујући и државу Андра Прадеш, одређена места још увек држе у карантину, због пораста броја оболелих, укључујући и место из којег су мушкарци преминули од конзумирања дезинфицијенаса.

Број заражених корона вирусом у држави Андра Прадеш се у току последњих месец дана увећао за девет пута, док је на нивоу читаве Индије тај број порастао за три пута.

Ова држава има највећу стопу тестираних на милион становника у читавој земљи.

Према последњим подацима, у Индији је од почетка пандемије корона вирусом заражено преко 1,6 милиона људи, док је од последица ЦОВИД-19 преминуло више од 35.000 оболелих.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести