Индија укинула главне железничке линије, уведене нове мере

ЊУ ДЕЛХИ: Индија је увела нове мере у циљу борбе против корона вируса и привремено укинула најважније железничке линије, преноси АП.
kolkata indija
Фото: pixabay.com

Најављене су и строже казне за прекршиоце ових правила.

Власт у Индији отпочела је са озбиљнијом борбом против корона вируса. Парламент је одложио заседање, укинути су путнички летови унутар земље, а јуче је уведена и забрана слетања за све авионе на међународним летовима која ће бити на снази минимум до краја марта.

У најмање 80 округа Индије у којима су регистровани случајеви заражених уводе се строже мере у борби против корона вируса. Полиција и здравствене институције раде, али је већина комерцијалних објеката затворена.

Нарендра Моди, индијски премијер, позвао је јуче грађане да добровољно поштују четрнаесточасовни полицијски час, који се сматра кључном мером у борби против ширења вируса, а који не оптерећује здравствени систем и који се обично практикује у трајању од две недеље.

Након Модијевог апела многи радници који возом путују на посао из села у градове похитали су да се врате својим кућама и тако ау направили велике гужве. Због тога су касно јуче укинуте главне линије возова које иду ка највећим градовима Индије и линије на дугим релацијама. Ова забрана односи се само на путничке, али не и на теретне возове.

У Индији је тренутно најмање 415 особа заражено корона вирусом, док је седморо умрло. Претпоставља се да је разлог за овако мали број оболелих у овој земљи спрам укупног броја становника последица недовољног тестирања. Тестирање је било најпре усмерено на интернационалне путнике и особе са којима су били у контакту, али последњих дана почиње да се примењује и међу особама са респираторним проблемима у болницама.

EUR/RSD 117.5762
Најновије вести