Индија: Заплењен контејнер са 740 тона амонијум нитрата

ЊУ ДЕЛХИ: Индијски царински органи запленили су контејнер са 740 тона амонијум нитрата, хемикалије која је ове недеље изазвала стравичну експлозију у престоници Либана, у којој је погинуло око 150 особа, док је око 5.000 повређено.
trajekt indija, pixabay
Фото: Pixabay

Царински органи у јужном индијском лучком граду Ченај саопштили су да је велика пошиљка хемикалија складиштена на том месту, на удаљености од 20 километара од града.

"Заплењени терет је безбедно складиштен и безбедност терета и јавности је осигурана с обзиром на опасну природу терета", навели су у саопштењу.

У саопштењу се истиче да не постоји стамбено подручје у кругу од два километара од теретне станице, у којој је складиштена роба, преноси Ројтерс.

Амонијум нитрат употребљава се за прављење ђубрива и експлозива, који се углавном користе за вађење руда и камена у Индији.

Пошиљку је компанија Аман Хемикалс, чије је седиште у савезној држави Тамил Наду, увезла 2015. године, а она је конфискована по доласку у земјлу због наводног кршења правила увоза, навео је један царински званичник.

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести