Израелски званичник: У Сирији смо гађали иранске мете

ЈЕРУСАЛИМ: Израелски безбедносни званичник рекао је данас да су ваздухопловне снаге Израела, у нападу на Сирију, гађале низ мета које Иран користи за трансфер оружја екстремистичкој групи Хезболах.
Bombardovanje Sirije od Izraela/Fonet
Фото: FoNet

Неименовани званичник навео је да су ваздухопловне снаге гађале иранске мете на три главне локације у уторак увече и среду ујутру. 

Како је прецизирао, мета су првенствено била складишта и логистички објекти, које користи Иран за испоруку оружја Хезболаху, либанској групи, коју Иран подржава, а која се борила против Израела током рата 2006. 

Русија је критиковала нападе, наводећи да су угрозили комерцијалне летове. 

Међутим, израелски званичник тврди да снаге сиријске ваздухопловне одбране угрозиле цивилне авионе тиме што су испалиле 30 ракета као одговор на ваздушни напад. 

Он, такође, тврди да иранске снаге делују на мање од 80 километара од израелске границе, супротно тврдњама Русије.

Више израелских ракета пало је у уторак увече у близини Дамаска а већину њих оборила је сиријска противваздушна одбрана, јавила је државна телевизија цитирајући војне изворе.

Ови напади су први откако је амерички председник Доналд Трамп прошле седмице најавио да ће САД повући својих 2.000 војника из Сирије.

EUR/RSD 117.3314
Најновије вести