У Републици Српској још 16 новозаражених, укупно 580, 19 преминулих

БАЊАЛУКА: У последња 24 сата у Републици Српској потврђено је 16 нових случајева заразе корона вирусом, две особе су преминуле, укупно 19.
Pexels.com/korona virus
Фото: Pexels.com/korona virus

Број заражених у Републици Српској је укупно 580 особа, а 306 опорављених.

До сада је тестирано укупно 8.604 узорака, односно 8.350 особа. Само у последња 24 сата тестиран је 281 узорак, саопштено је из Министарства здравља.

Пет особа је Гацка, три из Оштре Луке, по две особе су из Бањалуке, Градишке и Требиња и по једна из Невесиња и Пала.

Реч је о шест мушкараца и десет жена.

Међу зараженима је шест жена средње животне доби, две су млађе и две старије животне доби.

Један мушкарац је млађе животне доби, четворица су средње и један старији.

Код већине особа је утврђено да се ради о блиском или породичном контакту са лицима код којих је раније потврђено присуство новог вируса корона или се ради о секундарном контакту.

Међу особама код којих је утврђено присуство вируса корона је једна корисница дома за старија лица у Бањалуци у приватном власништву, где је код једне раднице, раније, (у оквиру епидемиолошког надзора тестирања лица која се налазе у ризику због посла који обављају) потврђен тест на вирус корона. 

Из овог дома за старија лица тестирано је и још 25 корисника који су негативни на вирус корона. До сада су тестирани сви корисници и запослени у овој установи.

Међу позитивним особама на вирус корона је и једна медицинска сестра из Болнице у Градишци, где ће бити предузете све епидемиолошке мере и даља тестирања контаката.

Тестирано је и још 29 особа које раде и бораве у домовима за старија лица, два здравствена радника и 18 радника који раде у маркетима.

Тестирано је и 37 особа из локалних каратина или објеката за изолацију. Сви ови узорци су негативни.

У Универзитетском клиничком центру Републике Српске укупно се лечи 97 особа са потврђеним присуством или сумњом на присуство корона вируса.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 3.873 особа, а надзор је завршен код 20.647 особа.

На седам граничних прелаза у Републику Српску је током 24 часа ушло укупно 99 особа, 86 особа је изашло из каратина и упућено у локалне карантине у општинама, а тренутно се у каратинима на седам граничних прелаза налази укупно 20 особа.

EUR/RSD 117.5844
Најновије вести