Јужна Африка: Двомесечна беба умрла од корона вируса

ЛОНДОН: Двомесечна беба у Јужној Африци умрла је од последица коронавируса, потврдили су званичници у тој земљи, а пренео ББЦ.
korona pixabay
Фото: Pixabay.com

Мајка и беба биле су позитивне на тесту на корона вирус, саопштио је министар здравља и додао да је беба дошла на свет пре времена, као и да јој је била потребна помоћ респиратора при дисању одмах по рођењу.Министар је изразио саучешће мајци преминуле бебе и захвалио свим медицинским радницима који су бринули о беби и борили се за њен живот.

Ово је први случај смрти новорођенчета од последица КОВИД-19 у тој земљи која је међу последњима у свету погођена овом болешћу.Џон Нкенгасонг из Афричког центра за контролу и превенцију болести је за ББЦ потврдио да је према њиховим сазнањима то најмлађа жртва короне у земљи.

У Јужноафричкој републици је од почетка епидемије корона вирус потврђен код 18.003 људи, док је од његових последица умрло 339 пацијената. У току претходна 24 сата у земљи је поред двомесечне бебе забележено још 26 смртних случајева од последица КОВИД-19.

Како ББЦ преноси, научници предвиђају да би у току наредних неколико месеци од последица корона вируса у Јужној Африци могло да умре до 40.000 људи.

Земља има највећи број заражених на континтенту, али не и највећи број преминулих, који је забележен у Египту.

EUR/RSD 117.5844
Најновије вести