Канадски модни милионер ухапшен због силовања девојчица

ОТАВА: Канадски милионер из модне индустрије Питер Нигард (79) ухапшен је данас у канадском граду Винипегу на основу Закона о изручењу пошто је у САД оптужен за силовање више жена и девојчица и данас ће се појавити пред судом.
pedofili, freeimages.com
Фото: freeimages.com
Почетком ове године америчке савезне власти претресле су седиште његове компаније на Менхетну, након што је 10 жена поднело тужбу да их је Нигард новцем „намамио“ на своје имање на Бахамима, обећавши им да ће им помоћи у изградњи манекенске каријере, а потом их је “нападао, силовао и содомизовао”, наводи Ројтерс .
 
Неколико њих је у у тужби рекло је да су имале 14 или 15 година када им је Нигард дао алкохол или дрогу, а затим их силовао.
 
Педесет седам жена, укључујући 18 држављанки Канаде придружило се тужби, која терети Нигарда да је их је деценијама намамљивао користећи насиље, застрашивање и мито. Нигард је негирао све наводе и за ову заверу тврди да је изазвана сукобом са комшијом милијардером на Бахамима.
 
Портпарол његове компаније саопштио је раније ове године да милионер одлази са места председника Нигардових компанија и да ће се одрећи свог власничког удела.
 
Нигард Интернатионал започео је пословање у Винипегу као произвођач спортске одеће. На веб страници компаније се наводи да њихов малопродајни сектор има више од 170 продавница у Северној Америци.
EUR/RSD 117.5759
Најновије вести