Кинеске власти прогласиле "одлучујућу победу" над ковидом-19

ПЕКИНГ: Кинеске власти прогласиле су "одлучујућу победу" над ковидом-19, истичући да су њихови напори довели до тога да је више од 200 милиона људи добило лекарску помоћ и да имају најнижу стопу смртности на свету.
peking
Фото: pixabay.com

Уз сталне напоре да се побољшају мере превенције и контроле ковида-19 од новембра 2022., кинески одговор на корону направио је глатку транзицију у релативно кратком времену, навео је Стални одбор кинеског Политбироа на јучерашњем састанку.

Како су рекли, постигнута је велика одлучујућа победа у превенцији и контроли епидемије.

Скоро 800.000 тешких случајева добило је одговарајуће лечење, али званичници су упозорили да се, иако се епидемиолошка ситуација у Кини побољшава, вирус и даље шири глобално и наставља да мутира, преноси Ројтерс.

На састанку је наглашено да ће Кина повећати стопу вакцинације за старије особе и појачати снабдевање и производњу медицинске робе.

Према наводима кинеске агенције Синхуа, Стални одбор кинеског Политбироа  позвао је све локалне самоуправе да ојачају систем медицинских услуга.

Кина је у децембру укинула своју готово трогодишњу строгу политику нулте толеранције на корона вирус, после протеста против владиних оштрих антивирусних ограничења, подсећа британска агенција.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести