КО ЈЕ МИЛОЈКО СПАЈИЋ, ПРЕМИЈЕР ЦРНЕ ГОРЕ? Зову га Мики, говори 6 језика, школовао се у Јапану...

Једном приликом поднео је рапорт о свом више него занимљивом љубавном животу па је набројао и с ким се све забављао.
s
Фото: Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic

Није ожењен а из везе с бившом партнерком има ћеркицу. Има ли нову љубав, засад не открива

Милојко Спајић је рођен 1987. године у Пљевљима. После завршетка школовања у Гимназији, Милојко је као стипендиста јапанске владе, кроз петогодишњи програм Монбукагакусхо стипендија, прву годину студија завршио на Осака Универзитету, а затим на редовним четворогодишњим студијама дипломирао Економетрику и квантитавну економију на Факултету економских наука на Саитама Универзитету, наводи се у званичној биографији новог премијера Црне Горе, на сајту владе те нама суседне државе.

У оквиру размене, један семестар провео је и на најбољем кинеском техничком универзитету Tsinghua. Звање магистра стекао је, такође као стипендиста, у Француској на HEC Paris, који је по угледном британском Фајненешел тајмсу, број један школа у Европи за финансије.

Након тога основао је свој start up, и радио у Токију и Сингапуру, у глобалној банкарској групацији Голдман Сакс, али и био партнер Вентуре Цапитал фонда у Сингапуру.


Зову га Мики, а ево ко је мајка његове ћеркице

Милојка од миља зову Мики, може се сазнати на Википедији, а још један интересантан податак јесте и да говори ове светске језике: енглески, јапански, кинески, руски, француски... Верник је Српске православне цркве.

Дуго је био у ванбрачној вези с лепотицом из наших крајева, згодном бринетом која му је родила ћеркицу, а која је такође школована у иностранству, у Женеви, и заузима важну позицију у једној европској агенцији. Њих двоје су били у ванбрачној заједници, али већ неко време нису заједно.


Поменуту позицију је напустио након скоро четири године, дошавши у Црну Гору , како би својим знањем и искуством помогао домовини. Говори шест светских језика а као нестраначка личност био је члан саветничког тима носиоца изборне листе „За будућност Црне Горе“ и мандатара за састав Владе, Здравка Кривокапића.


Љубавни живот Микија Спајића

Премијер Спајић, некадашњи министар финансија у влади Здравка Кривокапића, са чијом се ћерком тада забављао, раније је постао хит на друштвеним мрежама и то због - љубави! Он је, како би се оправдао да није националиста, пред ТВ камерама открио и свој љубавни живот.

- Девојка ми је била Францускиња, пре тога Индонежанка муслиманка, пре тога Јапанка будисткиња, пре тога Кинескиња комуниста. Не могу да замислим контекст у којем бих ја могао да се поистоветим са било каквим радикалним националистичким ставовима - рекао је својевремено Спајић.

Спајићу, који је иначе из Пљеваља, политички противници су у неколико наврата замерали ставове у вези са СПЦ, коју сматра институцијом која у Црној Гори постоји вековима и којој грађани највише верује.


На позицију министра финансија и социјалног старања дошао је у децембру 2020. године након парламентарних избора. Милојко Спајић је нестраначка личност у Влади Црне Горе, наводи се у његовој званичној биографији и додаје да говори шест светских језика.

А кад је реч о незваничној, може се сазнати много више, и то највише са његовог Инстаграм налога где међу фотографијама доминира слика са ћеркицом коју је на тој мрежи поставио и написао: Са татом на други рођендан.

Са те мреже може се сазнати и да има брата у Лос Анђелесу са којим се такође сликао и поставио фотографију из Америке.

Међу објавама нашла се и једна са родитељима којима је послао посебну поруку: "Некада је захвалност заслужена, а некад и није. Само је родитељима увек заслужена. Они се од рођења ђетета жртвују онолико колико могу. Зато заслужују нашу сталну посвећеност и захвалност."

На некима од његових фотографија госпође су остављале и коментаре "мајкина љепота" а на овој су масовно поздрављале његову мајку, докторку Нату (Наталија).

Зашто се вратио у Црну Гору

Спајић је изјавио да је постојало више разлога за његов повратак у Црну Гору, али да је главни био доношење спорног Закона о слободи вјероисповијести и да тај закон показује колику су у црногорском систему нагомилани проблеми. Додао је да док се стање не поправи, он неће "мрдати" из Црне Горе и да ниједан инвеститор неће веровати у државу која једној институцији као што је Српска православна црква, која постоји осам векова и којој верује највише грађана Црне Горе, мењањем закона власт покушава да одузме имовину. За време кризе, учествовао је у лобирању у САД за подршку Српској православној цркви и српском народу у Црној Гори, може се прочитати на Википедији.

Кад је реч о спорту, не крије да цени Нолета који је за њега светски број 1.

Председника Црне Горе Јакова Милатовића сматра пријатељем и саборцем с којим је прешао много километара на точковима обилазећи Црну Гору у последњих годину дана.

Тата је двогодишње девојчице а овако изгледа у опуштеном издању, патикама и тренерци, кад је без кравате и одела.

Једна од симпатичних објава на Инстаграму била је када је забележио дружење с братом у кафићу, који је дошао чак из Лос Анђелеса да у завичају поправи зубе!

Не крије да воли весеље, па се једном приликом овако разгалио и под шатром...

Ако постоји реченица којом би се 36-годишњи премијер Црне Горе могао описати, у једној од објава навео ју је и сам...

(Kurir.rs)

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести