Краљица Елизабета: Ускршњи пламен нека буде наш водич

ЛОНДОН: Британска краљица Елизабета обратила се јавности други пут за недељу дана и поручила „неће нас победити корона вирус“.
Britanska kraljica Elizabeta Druga Foto: Victoria Jones/Pool Photo via AP
Фото: Британска краљица Елизабета Друга Фото: Victoria Jones/Pool Photo via AP 

Деведесетрогодишња крајица, која се и симболично налази на челу Енглеске цркве, нагласила је и да „Ускрс није отказан“. Ово је њено прво предускршње телевизијско обраћање нацији током владавине дуге 68 година.

Ове године Ускрс ће бити другачији за многе од нас, међутим, држећи дистанцу - ми чувамо једни друге. Али, Ускрс није отказан, напротив, нама је Ускрс потребнији него икад, рекла је краљица Елизабета.

Прошле недеље, краљица се обратила јавности путем телевизије тек пети пут током своје владавине рекавши да ће Британци остати одлучни и придржавати се забране кретања, остати у самоизолацији и победити пандемију вируса Ковид-19.

Том приликом, она је садашњу ситуацију упоредила са својим искуствима из Другог светског рата, а данас је те речи подвукла религијском поруком.

Христово ускрснуће његовим следбеницима је дало наду и нову сврху, том поруком светлости и наде треба да се уздигнемо над онима које нам шаљу тама и смрт. Нека ускршњи пламен живота буде наш водич у времену када се суочавамо с оним што је пред нама, поручила је краљица и додала да ће пандемија бити побеђена, а да ће за ту победу бити заслужан сваки појединац.

Ускоро ће доћи боља времена, поново ћемо се срести са својим рођацима и пријатељима, а до тада треба да будемо смирени и стрпљиви, рекла је краљица у видео обраћању на твитеру нагласивши да се људи широм света боре против истог непријатеља.

Ове поруке краљица је послала у моменту када је у Великој Британији од заразе корона вирусом умрло скоро 10.000 људи.

Ове године ускршња служба у Виндзору, којој је сваке године краљица с члановима краљевске породице присуствовала, неће бити одржана због уведених мера које забрањују окупљање.

Људима свих вера и нација желим благословљен Ускрс, поручила је краљица.

EUR/RSD 117.3216
Најновије вести