Лавови појели ловокрадице и спасили носороге

Из резервата за дивље животиње у Јужној Африци саопштили су како је групу ловокрадица, који су ловили носороге, убио чопор лавова.
z
Фото: pixabay.com

Ник Фокс, власник резервата Сибуyа, изјавио је како су у уторак, поред чопора лавова уочили делове људског тела. Истог тренутка, лавови су накратко успавани да полицијски форензичари отворе истрагу.

"Тада смо нашли секиру, ципеле, одећу", каже Фокс који истиче да не могу са сигурношћу рећи колико је ловокрадица поједено, али да се претпоставља да се ради о тројици мушкараца, преноси Радио Сарајево.

Он је додао да су пронашли модерну пушку с пригушивачем, резаче жице, секиру којом се одсецају рогови носорозима и довољно хране да преживе неколико дана.

Сибуyа резерват често је на мети ловокрадица, а пре две године убијена је и звезда парка, носорог којег су чувари отхранили откако је био младунче.

Како се процењује, на свијету је остало још 30 хиљада носорога, а већина живи у Јужној Африци. Само у прошлој години, у овој држави, убијено је више од хиљаду носорога - грам њиховог рога продаје се по цени скупљој од злата. Носорози су на рубу изумирања, а посебно је забрињавајућа ситуација са северном врстом Белог носорога - само две женке ове врсте су тренутно живе.

Фокс је на крају поручио:

"Хвала мојим лавовима. Спасили су наше носороге од још једног покоља".

EUR/RSD 117.5791
Најновије вести