Лукач: Међу илегалним мигрантима у БиХ и они склони тероризму

БАЊАЛУКА: Министар унутрашњих послова РС Драган Лукач изјавио је данас да се и сада међу илегалним мигрантима налазе безбедносно опасна лица која су била припадници различитих (исламских) терористичких организација у земљама где су вођене борбе и још се ратује.
Ministar unutrašnjih poslova u RS, Dragan Lukač  Foto: Yotube/printscreen
Фото: Министар унутрашњих послова у РС, Драган Лукач Foto: Yotube/printscreen

Мигранти то покушавају да сакрију, али полицијци током прегледа неретко утврде да поједини имају ране на телу које потичу од ратних дејстава, што значи да су учествовали у борбама, а то у изјавама нису навели, преноси РТРС.

"Можемо само да размишљамо шта су њихови мотиви уласка у Европу, знамо да је у оном великом таласу да је дошао одређени број људи који је након неколико месеци извео терориистичке акте, не можемо да будемо наивни и да не мислимо и да сада нема таквих који су у миграцијама", навео је Лукач.

Како је оценио, безбедносна ситуација у Републици Српској је стабилна, али брине податак да је полиција евидентирала скоро 5.000 илегалних миграната на територији РС, што је за 69,2 одсто више него прошле године.

Он је потврдио да је на подручју Зворника јутрос спречен улазак 98 илегалних миграната и поновио да нема и неће бити мигранстких кампова у Републици Српској.

EUR/RSD 117.5782
Најновије вести