Македонија: Троје кандидата у изборној трци за председника

СКОПЉЕ:  Државна изборна комисија (ДИК) Северне Македоније потврдила је данас кандидатуре Стеве Пендаровског, Гордане Сиљановске Давкове и Бљерима Реке за кандидате за председника земље.
makedonija skoplje
Фото: Tanjug (Z. Žestić, ilustracija)

"Након прегледа листи за председника Републике Северне Македоније предатих од стране кандидата Пендаровског, Сиљановске Давкове и Реке, Комисија је закључила да су они уредно поднесени, потврђујући тиме да се могу кандидовати за председника", наводи се у саопштењу.

Владајући Социјалдемократски савез Македоније (СДСМ) и опозициони ВМРО-ДПМНЕ поднели су кандидатуре Стеве Пендаровског и Гордане Сиљановске Давкове за предстојеће председничке изборе данас, а кандидат Савеза за Албанце/Беса Бљерим Река, односно опозиционих партија албанског блока, поднео је кандидатуру у уторак.

Комисија ће у петак одржати јавну седницу како би одлучила редослед јединствене листе кандидата за председника земље.Предизборна кампања почиње 1. априла. Први круг избора заказан је за 21. април, док ће други круг избора, уколико у првом ниједан кандидат на освоји апсолутну победу, бити одржан 5. маја.

EUR/RSD 117.1921
Најновије вести