Москва није добила захтев САД за контакт Лаврова и Блинкена

МОСКВА:  Москва није добила захтев Вашингтона за телефонски контакт руског министра спољних послова Сергеја Лаврова и америчког државног секретара Ентонија Блинкена, саопштено је данас из Министарства спољних послова Русије.
moskva rusija pixabay
Фото: Pixabay.com

"Осим медијских извештаја, није било никаквих захтева. Ми се руководимо уобичајеном дипломатском праксом, а не мегафон дипломатијом", наводи се у саопштењу руског министарства, преноси ТАС С.

Блинкен је раније данас изјавио да за неколико дана планира да разговара са Лавровом о питањима извоза житарица из Украјине и могућег ослобађања држављана САД притворених у Русији.

Си-Ен-Ен је раније објавио да је после вишемесечне интерне дебате, администрација америчког председника Џозефа Бајдена понудила да размени Виктора Бута, осуђеног руског трговца оружјем који служи 25-годишњу затворску казну у САД за кошаркашицу Бритни Гринер и маринца Пола Вилана који су затворену у Русији.

Државни секретар Ентони Блинкен саопштио је раније данас да су САД пре неколико недеља изнеле Москви "значајан предлог" за размену Вилана и Гринерове, који су у Америци класификовани као "незаконито притворене".

EUR/RSD 117.1138
Најновије вести